ΑρχικήΉπειροςΑπώλεια για τη Ζαχαροπλαστική: Πέθανε ο Αρτινος executive pastry chef Γιάννης Γιάχος

Απώλεια για τη Ζαχαροπλαστική: Πέθανε ο Αρτινος executive pastry chef Γιάννης Γιάχος

Δημοσιεύθηκε:

Ο executive pastry chef Γιάννης Γιάχος έφυγε από τη ζωή λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Την είδηση ανακοίνωσε στο Facebook ο γνωστός κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο οποίος τον αποχαιρέτησε συγκινητικά, αναφέροντας ότι είχε καταφέρει να χαρεί ένα τρόπαιο πριν από το θάνατό του. Σε άλλη ανάρτησή του, ο Τσουβέλας εξήρε τον Γιάχο για την αγάπη του στη ζαχαροπλαστική, το χωριό του στην Άρτα και τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Γιάχος γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε καταγωγή από το χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας. Ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ήταν ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι, όπου ο Γιάννης ξεκίνησε την καριέρα του

στη ζαχαροπλαστική από μικρή ηλικία, φτιάχνοντας παραδοσιακά γλυκά.

Ο Γιάννης Γιάχος, μετά από σπουδές και εξειδικεύσεις στην Ελλάδα και την Ελβετία, συνεργάστηκε με διάφορα φημισμένα ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία, όπως το ζαχαροπλαστείο Όσκαρ στα Νέα Λιόσια, το Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, το Norida Hotel στην Κω, το Grand Resort Cape Sounio και το Intercontinental Hotel. Από το 1999 έως το 2004 εργάστηκε ως Pastry Sous Chef και αργότερα ως Executive Pastry Chef στο ξενοδοχείο Pentelikon στην Κηφισιά.

Ο Γιάχος μετέπειτα συνέχισε την καριέρα του στον Πόρο, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort, ενώ πρόσφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα. Από το 2014, ανέλαβε τη θέση του Pastry Chef στις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Beach Hotel.

Για τον Γιάννη Γιάχο, η ζαχαροπλαστική ήταν ένα ατελείωτο ταξίδι και η μεγάλη του αγάπη. Ξεκίνησε από παραδοσιακές συνταγές και προχώρησε σε μοντέρνες δημιουργίες, αφήνοντας το δικό του στίγμα στον χώρο. Αποτελούσε παράδειγμα εξέλιξης και κατέκτησε κορυφαίες θέσεις με τις αστείρευτες γνώσεις και την αφοσίωσή του, παραμένοντας πάντα πιστός στις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Τελευταία νέα

Φρίκη στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Ένας Νεκρός και ένας Τραυματίας Βρέθηκαν σε Φορτηγό με Ξηρούς Καρπούς

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, όταν ένας Τούρκος...

Φρίκη στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Ένας Νεκρός και ένας Τραυματίας Βρέθηκαν σε Φορτηγό με Ξηρούς Καρπούς

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, όταν ένας Τούρκος...

Ο Αριστοτέλης Ρήγας live στην Άρτα με stand -up comedy μουσική κωμωδία “Ιδέα δεν έχω”!!

Παρ 8/11 - 21:30 στην Αίθουσα “Σκουφά” - Άρτα - Εισιτήρια διατίθενται μέσω του...

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στα Ιωάννινα – 84 άτομα εμπλέκονται

Γερό «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία «ξεδοντιασε»...

Περισσότερα