ΑρχικήΔιάφοραΕύκολο μαστιχωτό τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Εύκολο μαστιχωτό τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Δημοσιεύθηκε:

Η καλύτερη και πιο γρήγορη συνταγή για τσουρέκια με σίγουρη επιτυχία από το mamafagito.gr

Υλικά
18 γρ. ξηρή μαγιά
135 ml πλήρες γάλα χλιαρό
135 ml χυμός πορτοκαλιού
100 γρ. ζάχαρη
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. αλάτι
5 αυγά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γλ. μαχλέπι
1/2 κ.γλ. μαστίχα
1/2 κ.γλ. βανίλια

Για την επικάλυψη:
20 γρ. πλήρες γάλα
1 αυγό

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε μεγάλο μπολ με το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και αναμειγνύουμε με το μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού. Προσθέτουμε  5 αυγά, ένα τη φορά, και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη. Αλλάζουμε το εξάρτημα του φτερού με τον γάντζο και κατεβάζουμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιών. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού στον κάδο του μίξερ. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, σταματάμε το χτύπημα. Καλύπτουμε τον κάδο του μίξερ με μεμβράνη και αφήνουμε κοντά σε θερμό σώμα για να φουσκώσει το τσουρέκι για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά το τσουρέκι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα μέρη. Τα ρολάρουμε ώστε να γίνουν ομοιόμορφα και τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Μπήγουμε την ένωση της κοτσίδας κάτω από το τσουρέκι. Κόβουμε την πλεξούδα σε μικρότερα κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα τσουρέκια μας. Βάζουμε τα τσουρέκια σε βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ξανά.  Τα σκεπάζουμε με πετσέτες για να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο κοντά σε ζεστό σημείο, για περίπου 45 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC, στον αέρα. Όταν φουσκώσουν, χτυπάμε σε μπολ ένα αυγό το αυγό και το γάλα και αλείφουμε την επιφάνειά των τσουρεκιών. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 15 λεπτά γιατί με το αυγό συρρικνώνονται ελαφρώς.
Όταν είναι έτοιμα, τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν ροδίσουν πιο γρήγορα, καλύπτουμε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο.

Καλή επιτυχία!

mamafagito.gr

Τελευταία νέα

«Ξέφραγο αμπέλι» η χώρα: Διαρρήκτες μπούκαραν σε αποθήκες του Δήμου Ελευσίνας και έκλεψαν εργαλεία και μηχανήματα αξίας 18.000 ευρώ

Στόχος διαρρηκτών έγιναν οι αποθήκες Καθαριότητας, Πρασίνου και Υδραυλικών, που βρίσκονται στην Ελευσίνα, στην...

Μετά τον Βόλο και στο Λουτράκι: Άγνωστος παρήγγειλε σουβλάκια 500 ευρώ παριστάνοντας τον Δήμαρχο

Περιστατικό εξαπάτησης στο Λουτράκι, όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε ψητοπωλείο της πόλης και παρήγγειλε 400...

Απίστευτο ! Επιστολή στον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο έστειλαν οι αντάρτες Χουθι της Υεμένης – Τι αποκάλυψε ο ίδιος και για τους πλοιοκτήτες που θησαύρισαν...

Μια αποκαλυπτική ιστορία είπε ο Θανάσης Μαρτίνος ένας από τους κορυφαίους διεθνούς Έλληνες πλοιοκτήτες...

Έξαλλος ο Γκλέτσος με τον Μάστορα: “Τον είδα να τους… γλείφει – Εμετός”

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε την κοπή της πίτας...

Περισσότερα

Spofier - Spotify Profil Fotoğrafı Büyütücü