ΑρχικήΔιάφοραΓλυκό ψυγείου δροσερό, ελαφρύ με μόνο 4 υλικά και έτοιμο σε 7...

Γλυκό ψυγείου δροσερό, ελαφρύ με μόνο 4 υλικά και έτοιμο σε 7 λεπτά

Δημοσιεύθηκε:

Αυτό το γλυκό ψυγείου δεν είναι μόνο δροσερό και ελαφρύ αλλά φτιάχνεται και στο πι και φι. Έχει αφράτη γέμιση με σοκολάτα γάλακτος αμυγδάλου και μπισκοτένια βάση. Θα το λατρέψουν οι δικοί σας.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλο μπισκότα Oreo (216 γρ./20 oreo περίπου)
  • 1/4 φλ. τσαγιού (56 γρ.) βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Για τη γέμιση:

  • 340 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
  • 210 γρ. σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, ψιλοκομμένη [*]

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σκόνη, στο multi, μπισκότα oreo μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνετε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 2 λ περίπου να χλιαρύνει ελαφρώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σαντιγί ρίχνετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα και με μια μαρίζ ανακατεύετε πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Στρώνετε ομοιόμορφα το αφράτο μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση όρεο. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

[*] Προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα με σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια ή με σκέτη σοκολάτα γάλακτος χωρίς ξηρούς καρπούς.

Γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά – Έτοιμο σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο

Υπέροχο και πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά. Συνδυάστε τη σοκολάτα με το φουντούκι και αφήστε τις γεύσεις να “μιλήσουν” από μόνες τους.

Υλικά συνταγής για το γλυκό ψυγείου

  • 14-16 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
  • 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
  • τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη. Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζετε με το μισό λικέρ. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  2. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα. Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.
  3. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ. Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Τρίβετε τη σοκολάτα [**], την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το γλυκό σας.

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα