ΑρχικήΔιάφοραΟ απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός, καρπούζι με φέτα - Διαβάστε τη συνταγή για...

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός, καρπούζι με φέτα – Διαβάστε τη συνταγή για σαλάτα

Δημοσιεύθηκε:

Καρπούζι με φέτα: Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε αυτόν που σκέφτηκε για πρώτη φορά να συνδυάσει την γλύκα του καρπουζιού με την αλμυρή γεύση της φέτας. Είμαστε λαός των έντονων αντιθέσεων και απολαμβάνουμε τέτοιου τύπου γευστικά μπερδέματα, φαινομενικά αταίριαστα.

Μάλιστα, κάποιοι εμπλουτίζουν τον συνδυασμό προσθέτοντας βότανα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο δυόσμο και άλλες γεύσεις που γεφυρώνουν την αντίθεση.

Το καρπούζι με τη φέτα για πολλούς θεωρείται «ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός». Όμως, δεν είναι η μοναδική συνύπαρξη υδατάνθρακα από φρούτο με ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη. Για τους ίδιους ευδαιμονικούς λόγους απολαμβάνουμε και άλλους συνδυασμούς όπως: πεπόνι με προσούτο, ροκφόρ με φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα, παρμεζάνα με σταφύλια.

TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

500 γρ. καρπούζι
1 πιπεριά τσίλι
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
1 πρέζα ανθό αλατιού
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με ρόδι
100 γρ. ρόκα
1 κ.σ. μαϊντανό
200 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…
Κόβουμε τις άκρες από το καρπούζι.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τις φλούδες και στη συνέχεια το κόβουμε εγκάρσια στη μέση.
Κρατάμε 500 γρ. από τη σάρκα του καρπουζιού.
Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους 2 εκ. και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.γ. από το μαύρο σουσάμι, τον ανθό αλατιού, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και 3 κ.σ. από την κρέμα βαλσάμικο, και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ για να μην λιώσει το καρπούζι.
Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος απλώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τα υλικά από το μπολ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σουσάμι και 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, και σερβίρουμε.

 

 

 

Τελευταία νέα

Πεντάμηνο κλείσιμο του δρόμου Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας λόγω επικίνδυνων εργασιών

Σε καθολικό αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας, που οδηγεί στα Τζουμέρκα,...

Η αμύθητη περιουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ.ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 17/05/25) ΑΥΤΟ που κάνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλ. Καχριμάνης να...

Ιωάννινα: Αυτοψία της υπουργού Πολιτισμού στο Τζαμί Καλούτσιανης – Ολοκληρώνεται έως το Νοέμβρη η αναστήλωση του μνημείου

Την ικανοποίησή της για την ποιότητα και την ταχύτητα αναστήλωσης του Τζαμιού Καλούτσιανης, εξέφρασε...

ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης για 50.000 ανέργους

Από σήμερα, Δευτέρα 19 Μαΐου, εμπλουτίσθηκε η λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων κατάρτισης της δράσης «Συνεχιζόμενης...

Περισσότερα

Η αμύθητη περιουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ.ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 17/05/25) ΑΥΤΟ που κάνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλ. Καχριμάνης να...
Spofier - Spotify Profil Fotoğrafı Büyütücü