ΑρχικήΔιάφοραΠως η Google παρακολουθεί ό,τι λέτε και πως θα το σταματήσετε οριστικά

Πως η Google παρακολουθεί ό,τι λέτε και πως θα το σταματήσετε οριστικά

Δημοσιεύθηκε:

 

Υπάρχει ένα κρυφό χαρακτηριστικό στους λογαριασμούς Google με το οποίο η εταιρεία καταγράφει τις φωνές και την ομιλία μας. Η Google αποθηκεύει τις εν λόγω ηχογραφήσεις από τη δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, μαζί με τις αλληλεπιδράσεις μας στην αναζήτηση, στην ψηφιακή βοηθό και στα Maps. Χρησιμοποιεί τι λέμε για να αναπτύσσει και να βελτιώνει τις τεχνολογίες φωνητικής αναγνώρισης.

Άνοιξε την εφαρμογή Google και πίεσε πάνω στη φωτογραφία του προφίλ σου. Εκεί πίεσε πάνω στο Manage my Google Account. Στη συνέχεια επέλεξε το Data and Privacy tab και κάνε scroll προς τα κάτω μέχρι να βρεις το ιστορικό (History Settings) και επέλεξε το Web and App Activity, δηλαδή δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών όπου θα βλέπεις ένα μπλε ν.

Μόλις πατήσεις εκεί πάνω και κάνεις scroll προς τα κάτω, δεις μια επιλογή Include voice and audio activity. Η επιλογή αυτή θα πρέπει να μην είναι τσεκαρισμένη. Η Google αναφέρει ότι ακούει μόνο σε λέξεις που ξυπνούν τη Google Assistant, που είναι λέξεις που έχει προγραμματιστεί να ακούει, επιτρέποντας να αναγνωρίζει τη φωνή σου και να σου απαντά.

Αν και η Google και οι άλλες εταιρείες, όπως η Amazon και η Apple αναφέρουν ότι οι ψηφιακές βοηθοί της όπως η Alexa και η Siri μόνο ακούνε συγκεκριμένες εντολές, η αλήθεια είναι ότι συνεχίζουν να αποτελούν ένα σημαντικό κίνδυνο για την ιδιωτικότητα όλων μας.

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα