Μήλα: Για την ακρίβεια στα 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων! Συνταγή ιδανική για απογευματινές κρίσεις υπογλυκαιμίας, για επιδόρπιο ή και για απρόσμενες επισκέψεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ ψήνω τα μήλα με τη φλούδα στα 2 λεπτά και γαρνίρω με σιρόπι καραμέλας. Επίσης το βούτυρο το λιώνω κ αυτό σ ένα φλιτζανάκι στο μικροκυμάτων περίπου στο 1 λεπτό
Υλικά
2
1 μήλο
1 κ.γ. βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη άσπρη ή καστανή
1 μικρή χούφτα καρύδια ελαφρά κοπανισμένα
κανέλλα για πασπάλισμα
προαιρετικά σιρόπι σοκολάτα ή καραμέλα για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
1. Λιώνουμε το βούτυρο.
2. Πλένουμε και κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες, το στρώνουμε στο πιάτο μας (προσέχουμε να είναι κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων) και αλείφουμε πάνω του μ’ ένα πινελάκι το λιωμένο βούτυρο.
3. Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά ανάλογα με το πόσο ψημένο το θέλουμε στα 700W. Δέκα δευτερόλεπτα πρίν τα 2 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
4. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε απο πάνω τα καρύδια και τη κανέλλα και γαρνίρουμε προαιρετικά με σιρόπι.
5. Σερβίρονται ζεστά!