ΑρχικήΕλλάδαΑπεργία: Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από χιλιάδες πολίτες – «Όχι στην...

Απεργία: Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από χιλιάδες πολίτες – «Όχι στην ακρίβεια, ζωή με αξιοπρέπεια» (Photos – Videos)

Δημοσιεύθηκε:

 

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικάτων και σωματείων, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια και τις πορείες στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Απεργία: Κύρια αιτήματα η καταπολέμηση της ακρίβειας, η αύξηση των μισθών και η εξασφάλιση εργασιακού μέλλοντος με αξιοπρέπεια. Μηνύματα τα οποία εστάλησαν με δυναμικό τρόπο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην Αθήνα, οι προσυγκεντρώσεις έγιναν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια και στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών.

Βροντερή η παρουσία των συνταξιούχων, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Τα αιτήματα

  • Μείωση του ΦΠΑ για έναν χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών.
  • Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων, ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση των φόρων.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.
  • Αυστηρός θεσμικός έλεγχος και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.
  • Διεύρυνση των δικαιούχων της επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης, ειδικά όσον αφορά τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές.
    Δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.
  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «οι μισθοί δεν είναι η αιτία της τρέχουσας πληθωριστικής έξαρσης. Οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών».
  • Άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, καθώς και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού Εργατικού Δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κ.λπ.).

Απεργία: Τα ΜΑΤ σε ρόλο φωτορεπόρτερ – Τραβούσαν με κάμερα τους διαδηλωτές

Με έξτρα ζήλο κατέβηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ όπου οι μαζικές συγκεντρώσεις «βούλιαξαν» το κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα η αστυνομία προνόησε από χτες και με ξεχωριστή ανακοίνωση ανέφερε πως η αστυνομία μπορεί να εγκαταστήσει « φορητά συστήματα επιτήρησης», τις γνωστές κάμερες ώστε να επιτηρεί τη «δημόσια υπαίθρια συνάθροιση στην Αθήνα, την 17/04/2024».

Έτσι, σήμερα το κέντρο της Αθήνας ήταν «αστακός». Δυνάμεις των ΜΑΤ με κάμερες στα χέρια κατέκλυσαν την απεργία και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, τις οποίες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες κατέγραφαν ανελλιπώς.

Πάντως, κόσμος που βρέθηκε εκεί δεν άφησε ασχολίαστο τον «επιλεκτικό ζήλο» που επιδεικνύει η αστυνομία στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Τελευταία νέα

Έρευνα σοκ: Το 1/3 των έτοιμων γευμάτων στις καντίνες του δρόμου είναι μολυσμένο με εντεροβακτηρίδια

Οι καντίνες του δρόμου συχνά κατηγορούνται για τις συνθήκες υγιεινής τους, καθώς η τροφιμογενής...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το «πόρισμα» follower περί εγκυμοσύνης και η απάντηση που έδωσε

Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν η Σταματίνα Τσιμτσιλή ετοίμασε βαλίτσες για τον...

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Ένας 35άρης να είναι με ένα κοριτσάκι 20 χρονών είναι προβληματικό…»

Τις απόψεις της γύρω από τα μεγάλα ηλικιακά χάσματα σε σχέσεις μοιράστηκε η Γαρυφαλλιά...

Περισσότερα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το «πόρισμα» follower περί εγκυμοσύνης και η απάντηση που έδωσε

Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν η Σταματίνα Τσιμτσιλή ετοίμασε βαλίτσες για τον...