ΑρχικήΕλλάδαΧιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τα κυκλώματα που εκδίδουν ανήλικες

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τα κυκλώματα που εκδίδουν ανήλικες

Δημοσιεύθηκε:

Με μια δύσκολη και αποκαλυπτική έρευνα το «Τούνελ», τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα «μιας κοινωνίας που τρώει τα παιδιά της».

Οι μαρτυρίες ακολουθούσαν η μια την άλλη και έδειξαν τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται ανήλικες και τις σπρώχνουν στον σκοτεινό κόσμο της πορνείας και των ναρκωτικών.

Μια γιαγιά θυμάτων και μια μητέρα ενός άλλου, αποκάλυψαν τη δράση συγκεκριμένων προσώπων που παρέσυραν τα παιδιά τους σε έναν εφιάλτη.

Η μητέρα μίλησε ανοιχτά για ομάδες Ρομά που δίνουν ναρκωτικά στα κορίτσια και τους ανοίγουν άλλους σκοτεινούς δρόμους.

Ένας πελάτης και μια μαθήτρια – θύμα, από το κύκλωμα μαστροπείας που αποκάλυψε η αστυνομία τον περασμένο Ιανουάριο, προκάλεσαν ανατριχίλα με τα όσα δήλωσαν στην εκπομπή.

Το δεύτερο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε πρόσφατα με θύματα επτά ανήλικες ηλικίας 14 – 17 χρόνων, είχε υπεύθυνη μια 25χρονη που κρίθηκε προφυλακιστέα. Σε νεαρή ηλικία φιλοξενούνταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Πρόεδρος του Κώστας Γιαννόπουλος που βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής, τόνισε πως ο «εγκέφαλος» αυτού του κυκλώματος, είναι άλλος και παραμένει ασύλληπτος. Η κοπέλα αυτή παρασύρθηκε και δεν αποκαλύπτει όπως είπε, τα μεγάλα κεφάλια γιατί φοβάται για την ζωή της.

Οργισμένος με αυτά που συμβαίνουν με τα ευάλωτα ανήλικα, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην επαφή τους με τις Αρχές, όταν χρειάζεται να καταγγείλουν την δράση κυκλωμάτων για να προλάβουν τα χειρότερα.

«Εξέδιδαν το κορίτσι μας και την άφησαν μετά την εκπομπή σας…»

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε η γιαγιά δυο κοριτσιών που είχαν χαθεί καθώς έφευγαν από την Δομή όπου διέμεναν…

«Έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και από εκεί ξεκίνησε το δράμα. Φεύγανε από την δομή, μιλούσαν όταν έβγαιναν με παρέες. Η μια κατέληξε να την εκμεταλλεύονται και να την εκδίδουν. Την άλλη την άφησαν όταν το Τούνελ δημοσιοποίησε την εξαφάνιση της. Εκεί μέσα υπήρχαν κι άλλα κορίτσια που ήταν έτσι γιατί τα λέγανε μεταξύ τους. Εγώ πήγα στην Εισαγγελεία να τα καταγγείλω και  μου λέγανε δεν πειράζει θα ξαναγυρίσει…»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ακριβώς απέναντι από την Δομή υπάρχει αστυνομικό τμήμα και μπορούσαν να δουν ότι συνέβαινε.

«Βλέπανε όσους πήγαιναν στα κάγκελα και τις έπαιρναν. Και στην δομή  όμως υπήρχε φύλακας που τις άφηνε να βγαίνουν. Οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Για αυτό κάλεσα εσάς. Πρέπει δηλαδή να το δημοσιεύσει μια εκπομπή για να γίνει κάτι;», λέει χαρακτηριστικά.

Με απόγνωση στην φωνή κάνει μια έκκληση να μην περάσει κανείς άλλος όσα πέρασε εκείνη. «Να μην το περάσει άλλος γονιός αυτά που περάσαμε εμείς. Και κάτι προς τα νέα παιδιά. Ανοίχτε τα μάτια σας κοιτάχτε την ζωή που έχετε μπροστά σας.»

«Θα σας πω τι κάνουν στα παιδιά μας…»

Μία μητέρα που έζησε τον εφιάλτη της κόρης της και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα με την έρευνά της, μιλάει στο Τούνελ.

«Έδωσα μεγάλο αγώνα από τη στιγμή που κατάλαβα ότι είχαν μπλέξει το κορίτσι μου. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και οι άλλοι γονείς που είδαν τα παιδιά τους να παγιδεύονται σε ναρκωτικά, πορνεία… Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως αλλού είναι το βουνό και δεν το αγγίζει κανείς. Το πρόβλημα ξεκινάει από αθίγγανους. Από αυτούς παίρνουν ναρκωτικά και τα δίνουν στα παιδιά. Μετά η πορνεία για τα κορίτσια  όπως και οι κλοπές για τα αγόρια είναι μονόδρομος για να βρουν λεφτά.  Παντού στη μέση είναι Ρομά…», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς κατάλαβε ότι η κόρη της είχε μπλέξει, δήλωσε πως της το είπε η ίδια γιατί έχουν καλή σχέση.

«Τα κορίτσια αυτά που τα μπλέξανε, είναι καλά παιδιά. Όλες είχαν τα όνειρά τους. Έχω μιλήσει μαζί τους και μου είπαν ότι μετά από όλα αυτά  σκέφτονται ακόμα και να δώσουν τέλος στη ζωή τους … Τους έκλεψαν τη ζωή τους όλοι αυτοί… Μιλάμε για καλά κορίτσια, θύματα της εφηβικής τους αφέλειας. Απλά όλοι αυτοί οι βρωμεροί και οι τσατσάδες που είναι μπλεγμένοι, έψαχναν όμορφα και αφελή θύματα και τα βρήκαν. Τους έταζαν λούσα, ρούχα, ακριβά κινητά, καλή ζωή. Ότι δεν μπορούσαν να τους δώσουν οι γονείς τους και τα παρέσυραν.» κατέληξε.


«Τη γνώρισα σε site με ταυτότητα ενήλικης…»

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με έναν από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών.

Ο «πελάτης» όπως ο ίδιος δηλώνει σε δημοσιογράφο της εκπομπής, δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα και πως η επαφή του με την ανήλικη ήταν καθαρά επαγγελματική.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή αγαπητέ μου, εγώ απλώς ένας πελάτης είμαι, εμπλοκή σημαίνει συνέργεια. Θέλω να το εμπεδώσετε αυτό που σας λέω. Είχαμε συνευρεθεί, είχαμε επαγγελματική σχέση… όταν εκείνη παρουσιαζόταν όμως ως 19χρονη. Και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως 19χρονη… Εάν ψάξετε λίγο στα site θα δείτε ότι η κοπέλα έχει ενεργές αγγελίες που δηλώνει ότι είναι 19 χρόνων. Δηλαδή αυτό το ότι κάποιος την εκδίδει, δεν ισχύει. Δε βάζει κάποιο άσχετο τηλέφωνο, είναι το προσωπικό της. Γιατί δεν το ψάχνει αυτό το Ανηλίκων;», ανέφερε εμφανώς φορτισμένος ο κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ο τρόπος που ήρθε σε επαφή με την ανήλικη, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «μαστροπό».

«Αρχικά, ξεχνάμε το ανήλικη. Δεν μιλάμε πως μου συστήθηκε απλά, έδειξε και μία πλαστή ταυτότητα φίλης της. Για τέτοια οργάνωση μιλάμε. Από ένα site τη γνώρισα εγώ. Εάν θα θεωρούσα κάποιον μαστροπό, θα ήταν η ίδια, πρώτη απ’ όλες. Αυτή μου πρότεινε άλλες. Επειδή υπήρχε μία χρονική διάρκεια στη γνωριμία μας και είχαμε φτάσει και σ’ ένα άλλο επίπεδο συνομιλίας, το έκανε και από την καλή της την καρδιά γιατί οι άλλες ήταν άφραγκες. Εφόσον κάνατε τον κόπο να βρείτε εμένα και το τηλέφωνό μου, καλό θα είναι να ψάξετε να βρείτε και αυτή που το παίζει θύμα… Ακόμα και με το Δίκαιο των ανηλίκων, αν δεν κάνω λάθος, θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, εφόσον εξακολουθούν να κάνουν κάτι παράνομο. Εάν θέλετε να βρείτε τη λύση, σταματήστε να θεωρείτε ότι είναι θύματα κάποιες, δεν είναι καθόλου θύματα, θύτες είναι…», κατέληξε.


«Παγιδεύτηκα για την μεγάλη ζωή…»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η συνομιλία της Αγγελική Νικολούλη με μια ανήλικη που έπεσε θύμα του κυκλώματος που παρασύρει μικρά κορίτσια στον σκοτεινό κόσμο της πορνείας και των ναρκωτικών.

«Είμαι δεκαεπτά χρόνων, πηγαίνω σχολείο και μένω με την οικογένειά μου.», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τα όσα ισχυρίζεται κάποιος «πελάτης» ότι του είχε συστηθεί ως 19 χρονών, απάντησε:

«Ψέματα λένε… Τα λένε για να σώσουν τους εαυτούς τους. Δεν είχα χρησιμοποιήσει κάποιο σάιτ γνωριμιών ποτέ. Ίσως κάποια άλλη κοπέλα είχε τα στοιχεία και τη φωτογραφία μου. Η σελίδα ήταν ενεργή για ένα χρόνο, αλλά την κατέβασαν πριν από μερικές εβδομάδες. Την δουλειά αυτή την έκανα δύο χρόνια. Με είχαν παρασύρει τα κυκλώματα αλλά τώρα θα βρω μια δουλειά κανονική. Αυτή η Λέλα(από το πρώτο κύκλωμα) με έμπλεξε. Μου έλεγε «Κοίτα τους μεγάλους άνδρες που έχουν λεφτά, άσε τα πιτσιρίκια, δεν είναι για σένα». Εκείνη έπαιρνε χρήματα και από μένα και από τους πελάτες. Μου είχε γνωρίσει έναν πελάτη και πήγαινα μαζί του από τα 15 μου για περίπου ένα χρόνο. Είχα φτάσει να παίρνω 150 – 200 ανά επαφή. Με πήγαιναν στο ξενοδοχείο… στο Γκάζι. Εκεί πάνε κι άλλα ανήλικα κορίτσια… Πλέον δεν έχω όμως καμία ανάμειξη…», λέει χαρακτηριστικά.

Το Τούνελ όταν ερευνά εξαφανίσεις ανήλικων κοριτσιών, έρχεται αντιμέτωπο με περίεργες καταστάσεις. Κάποιοι με τον φόβο της δημοσιοποίησης, αφήνουν ελεύθερες τις μαθήτριες που εκμεταλλεύονται. Τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την διάρκεια μιας έρευνας μες στην νύχτα για τον εντοπισμό μιας μαθήτριας, ο ρεπόρτερ και η εκπομπή δέχτηκαν απειλές για να σταματήσουν. Τις επόμενες μέρες άφησαν ελεύθερη την ανήλικη που κρατούσαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Reader Interactions

anikolouli.gr

Τελευταία νέα

Ένα ήσυχο μέρος: ημέρα πρώτη (A Quiet Place: Day One) από Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ταινία «Ενα Ησυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι και το σίκουελ της τρία χρόνια...

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Περισσότερα