ΑρχικήΕλλάδαΕλεύθερες παραλίες: Καμπάνα έως 60.000 ευρώ σε όποιον κλείνει την πρόσβαση

Ελεύθερες παραλίες: Καμπάνα έως 60.000 ευρώ σε όποιον κλείνει την πρόσβαση

Δημοσιεύθηκε:

Με την απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ξεκινούν οι έλεγχοι και η επιβολή προστίμων στις παραλίες για την παρεμπόδιση της πρόσβασης του κοινού στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού.

Αυτή η πρωτοβουλία ενεργοποιεί τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον σχετικό νόμο κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής σεζόν.

Ειδικότερα, θα εξειδικεύονται οι περιπτώσεις που παρεμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα, με ορισμένα συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως κατασκευές, τοποθέτηση κινητών στοιχείων που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, ρίψη μπάζων και οικοδομικών υλικών, καθώς και η άσκηση δραστηριοτήτων ή εκδηλώσεων που εμποδίζουν την πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν τους παραβάτες μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα, στέλνοντας φωτογραφίες και τη θέση της παραλίας μέσω του GPS στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες.

Τα πρόστιμα για αυτού του είδους τις παραβάσεις κυμαίνονται από 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο του όγκου της κατασκευής, ενώ αν για την απομάκρυνση των εμποδίων χρησιμοποιηθεί μηχανολογικός εξοπλισμός, το πρόστιμο διπλασιάζεται. Επιπλέον, η απόφαση ορίζει ότι τα πρόστιμα δεν μπορούν να υπολείπονται των 500 ευρώ ή να υπερβαίνουν τα 60.000 ευρώ.

 

Τελευταία νέα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απογοήτευση και Αποδοκιμασία για την Κυβερνητική Πολιτική του Κυριακού Μητσοτάκη

Μια νέα δημοσιότητα της Metron Analysis αποκαλύπτει την αυξανόμενη απογοήτευση και αποδοκιμασία των πολιτών...

Στη διεκδίκηση μιας θέσης στα Πανεπιστήμια 3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου

3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου ξεκινούν τις πανελλαδικές...

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ συγχωριανών: 50χρονος προσπάθησε να σκοτώσει 27χρονο πατώντας τον με το τρακτέρ

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ συγχωριανών εκτυλίχθηκε στο Μικρό Περιβολάκι Βελεστίνου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας...

«Τρέχει» η οικοδομή στην Ήπειρο – Πρώτη στην κατάταξη με άνοδο 115,9%

Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, αντανακλώντας τη γενικότερη ανάπτυξη του...

Περισσότερα