ΑρχικήΕλλάδαΈρχεται νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων

Έρχεται νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων

Δημοσιεύθηκε:

«Καπέλο» τουλάχιστον 10 λεπτών στις τιμές των καυσίμων, αναμένεται το επόμενο διάστημα, λόγω της νέας νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ρύπους στις οδικές μεταφορές και τη θέρμανση (ETS2) που πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2027.

Μέχρι σήμερα, οι ρύποι τιμολογούνταν μονάχα στην περίπτωση συγκεκριμένων κλάδων, όπως της βιομηχανίας. Αυτό, όμως, αλλάζει πλέον και διευρύνεται ώστε να πετύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον κλιματικό της στόχο.

Η νέα ρύθμιση συμφωνήθηκε πέρυσι με στόχο οι τιμές των ρύπων να παραμείνουν κάτω από τα 45 ευρώ/τόνο CO2 (ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα), που μεταφράζεται σε ένα «καπέλο» περίπου 10 λεπτών στην τιμή της βενζίνης ή του ντίζελ στην αντλία.

Ωστόσο ευρωβουλευτές  (μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωκοινοβουλίου), δήλωσαν ότι δεν αισιοδοξούν για την επίτευξη αυτού του στόχου και ανησυχούν ότι οι τιμές θα ξεπεράσουν τα 45 ευρώ ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες αυξήσεις των τιμών στην αντλία από ό,τι υπολογιζόταν αρχικά.

Πρόκειται για μια αύξηση που ενδεχομένως να είναι ανεκτή σε χώρες της Ευρώπης με σχετικά χαμηλές τιμές καυσίμων. Όχι όμως στην περίπτωση της Ελλάδας που η ακρίβεια καλπάζει και εφαρμόζει ήδη πολύ υψηλή φορολογία στα καύσιμα.

Δεν κατεβαίνει η τιμή της αμόλυβδης παρά τη διεθνή πτώση

Σημειώνεται ότι οι Έλληνες συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά τη βενζίνη, παρά τη διεθνή πτώση τιμών, όπως μετέδωσε το MEGA.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε:

Στις 12/4 η διεθνής τιμή πετρελαίου ήταν 91,83$, όμως την ίδια ημερομηνία η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα ήταν 1,96€/λίτρο

Στις 26/4 η διεθνής τιμή πετρελαίου ήταν 89,37$, όμως δύο μέρες αργότερα (28/4) η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα ήταν 1,98€/λίτρο

Στις 12/5 η διεθνής τιμή πετρελαίου ήταν 82,72$, όμως την ίδια ημερομηνία η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα ήταν 1,96€/λίτρο

Ακολουθήστε τον

Τελευταία νέα

Πώς να Εξοικονομήσετε Βενζίνη με Σωστή Οδήγηση: 5 Απλές Συμβουλές

Οι μετακινήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο υψηλές και αν φτάσουν οι τιμές των...

Αρχαίοι Αιγύπτιοι: Πρωτοποριακές Χειρουργικές Επεμβάσεις για τον Καρκίνο 4.000 Χρόνια Πριν (Φωτογραφίες)

Αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα αποκαλύπτουν ότι οι θεραπευτές της εποχής ήταν εξοικειωμένοι με τον...

Σε Βαρύ Πένθος η Βάνα Μπάρμπα: Συγκλονίζει με τα Λόγια της για την Απώλεια – “Αισθάνομαι μετέωρη και μουδιασμένη”

Η Βάνα Μπάρμπα σε πρόσφατη συνέντευξη της περιέγραψε την ψυχολογική της κατάσταση, λίγες μέρες μετά τον...

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Το app στο κινητό που τη… «λαχτάρησε»! «Με φύλαξε ο Θεός!»

Παραλίγο να πέσει θύμα απάτης και μάλιστα μέσα σε τράπεζα η Νάνσυ Ζαμπέτογλου όπως...

Περισσότερα