ΑρχικήΕλλάδαΈτοιμη η λίστα με τους πρώτους 2.400 Αιγύπτιους που θα έρθουν στην...

Έτοιμη η λίστα με τους πρώτους 2.400 Αιγύπτιους που θα έρθουν στην Ελλάδα και θα απασχοληθούν στον αγροτικό τομέα

Δημοσιεύθηκε:

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ανέλαβε την παραλαβή της πρώτης λίστας Αιγύπτιων που θα έρθουν νόμιμα στην Ελλάδα για εργασία και για την κάλυψη κενών στην ελληνική αγορά. Οι μετακλήσεις από τον κατάλογο των 2.400 ατόμων αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η άδεια παραμονής που θα χορηγηθεί θα έχει διάρκεια 9 μηνών και θα εξαρτάται από τη θέση εργασίας που θα καλύπτει ο κάθε μετανάστης. Τα προσωπικά στοιχεία τους θα αναρτηθούν σε μια πλατφόρμα που έχει ήδη δημιουργηθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και να είναι προσβάσιμα από τους ενδιαφερόμενους εργοδότες.

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος είχαν υπογράψει διμερή διακρατική συμφωνία από τον Νοέμβριο του 2022, για την απασχόληση 5.000 εποχικών εργατών γης, με στόχο την κάλυψη των αναγκών σε εργατικό δυναμικό στον αγροτικό τομέα. Κατά την επίσκεψη του Καιρίδη, συζητήθηκε επίσης η επέκταση αυτής της συμφωνίας σε άλλους τομείς όπως ο κατασκευαστικός και ο τουριστικός.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο κ. Καιρίδης συζήτησε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για την από κοινού αποτροπή των παράνομων ροών, καθώς και την ανάγκη επιστροφής των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο στη χώρα καταγωγής τους.

Τέλος, ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε με την υπουργό Μετανάστευσης, Σόχα Γκέντι, και συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας στην επαγγελματική κατάρτιση των υποψηφίων προς μετακίνηση για εργασία.

 

 

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα