ΑρχικήΕλλάδαΟ Μητσοτάκης φορολογεί τους «μικρούς» ελεύθερους επιχειρηματίες για να μην ελέγξει τους...

Ο Μητσοτάκης φορολογεί τους «μικρούς» ελεύθερους επιχειρηματίες για να μην ελέγξει τους «μεγάλους» και ψηφοφόρους της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε:

Αλήθειες και ψέματα από την εξουσία. Γιατί η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Μπορεί να γίνει ψέμα όταν αποφεύγεις να λάβεις υπόψη σου παραμέτρους που ανατρέπουν τα δεδομένα και βεβαίως θα ανέτρεπαν τα μέτρα που θέλεις να λάβεις.

Όλοι ξέρουμε πως στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν. Εννοείται οι πλούσιοι, αλλά αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μόνον της χώρας μας.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, δεν κόβουν μπλοκάκι αφού και δεν επιθυμούν (ορισμένοι) να φορολογηθεί το εισόδημα αλλά ταυτόχρονα αποφεύγουν τον ΦΠΑ (24%) που ανεβάζει το κόστος μιας υπηρεσίας κατά πολύ.

Ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη είναι πως υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τα βγάζουν πέρα. Ναι! Το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δεν σημαίνει πως απέκτησες λεφτά με τη σέσουλα.

Ο τρίτος παράγοντας είναι οι «επιτυχημένοι» ελεύθεροι επαγγελματίες με υψηλό κασέ. Είτε είναι γιατροί, είτε δάσκαλοι, είτε ό,τι θέλετε.

Από τις αναλύσεις της ψήφου αλλά και από τη συμπεριφορά των κομμάτων ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των επαγγελματιών ψηφίζει… δεξιά!

Και εδώ έρχεται η απόφαση της κυβέρνησης να πατάξει τη… φοροδιαφυγή, αναγκάζοντας τους «μικρούς» ή αυτούς που δηλώνουν χαμηλό εισόδημα να πληρώσουν προκαταβολικά.

Η κυβέρνηση δεν κυνηγάει τους μεγάλους που εμφανίζουν κάποιο εισόδημα αλλά έχουν ενδεχομένως 4πλάσιο, 5πλάσιο εισόδημα από αυτό που δηλώνουν.

Αυτούς δεν τους αγγίζει γιατί θα «πονέσει» πολιτικά με την ψήφο τους.

Καταργεί το Σώμα ελέγχου (ΣΕΠΕ), ιδρύοντας Ανεξάρτητη Αρχή (που υπολειτουργεί), στοχοποιεί όσους δηλώνουν «λίγα» και παίρνει ένα δρεπάνι και τους θερίζει.

Εκτός κι αν θεωρεί Σώμα ελέγχου τους ρουφιάνους και καταδότες πολίτες που ενισχύει, αν καταδώσουν!

 

documentonews.gr

Τελευταία νέα

Τρόμος στη Θεσπρωτία: «Λαμπάδιασε» ξαφνικά εν κινήσει αυτοκίνητο στο Καρυώτι Παραμυθιάς και κάηκε ολοσχερώς

Στη Θεσπρωτία πήρε φωτιά ξαφνικά εν κινήσει σήμερα ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στο Καρυώτι...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Μανώλη Σφακιανάκη: Δεκάδες περιστατικά για παραποιημένες γυμνές παιδικές φωτογραφίες

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Μανώλη Σφακιανάκη για τουλάχιστον 40 «άγραφα» περιστατικά χρήσης εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης  με...

Σύσκεψη προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας της Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στοιχεία για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα μέσα...

Θρίλερ με τον πρώην Διοικητή της Τροχαίας Πατρών – Εντοπίστηκε νεκρός σε αμπελώνα

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του 61χρονου πρώην διοικητή της Τροχαίας...

Περισσότερα