ΑρχικήΕλλάδαΠοινική δίωξη κατά Αγοραστού για το «μπάζωμα» των Τεμπών - Ο πρώην...

Ποινική δίωξη κατά Αγοραστού για το «μπάζωμα» των Τεμπών – Ο πρώην περιφερειάρχης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Δημοσιεύθηκε:

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται η πολιτική κόντρα για το «μπάζωμα» της περιοχής που σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Ο κ. Αγοραστός κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς προχώρησε γρήγορα στο «μπάζωμα» της περιοχής που συνέβη η τραγωδία με το Intercity και την εμπορική αμαξοστοιχία, ενώ ακόμα δεν είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην περιφερειάρχης, απαντώντας στη μήνυση που κατέθεσαν εις βάρος του συγγενείς των θυμάτων, είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε ευθύνες ο ίδιος για τη μεταφορά των συντριμμιών στο Κουλούρι και την αναδιαμόρφωση του χώρου.

Όπως είχε τονίσει ο κ. Αγοραστός η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της πολύνεκρης τραγωδίας, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες και δεν έλαβε η ίδια κάποια απόφαση γι’ αυτές.

Η μήνυση των συγγενών

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας οδηγείται στη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας μετά τη μήνυση που κατέθεσαν 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη.

 

 

 

in.gr

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον Ισραηλινό συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα...

Έντονες Αντιδράσεις για την Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, εξαιτίας...

Ιωαννινα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα αιολικά σε Κούρεντα και Γοργόμυλο

Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου...

Εκπληκτική Ανακάλυψη: 800 Ετών Μεσαιωνικές Ταφόπλακες Βρέθηκαν σε Ναυάγιο στη Βρετανία (Βίντεο)

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών...

Περισσότερα