Οι τιμές στο ψωμί ανεβαίνουν, προκαλώντας ανησυχία στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Οι αρτοποιοί, αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος παραγωγής, δηλώνουν πως οι αυξήσεις είναι πλέον αναπόφευκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέση τιμή της φρατζόλας αναμένεται να φτάσει τα 1,40 ευρώ, ενώ ήδη παρατηρείται διαφορά της τάξης του 10-12%.
Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Παναγιώτης Σαχινίδης, σημείωσε ότι το ενεργειακό κόστος και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες αποτελούν βασικούς παράγοντες. Ο ίδιος ανέφερε πως η κιλοβατώρα έχει εκτιναχθεί από 8 λεπτά στα 19, ενώ το κόστος του μαλακού αλευριού έχει φτάσει τα 52-54 λεπτά το κιλό.
Οι επιπτώσεις των αυξήσεων στο ψωμί γίνονται ήδη αισθητές, με τους καταναλωτές να αναζητούν πιο οικονομικές επιλογές και περίπου 800 φούρνους να έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη για κρατική επιδότηση γίνεται πλέον επιτακτική για την επιβίωση των αρτοποιείων.