ΑρχικήΕλλάδαΣαρώνει η ακρίβεια!! Πληρώνουμε τα ίδια προϊόντα στα σούπερ μάρκετ έως και...

Σαρώνει η ακρίβεια!! Πληρώνουμε τα ίδια προϊόντα στα σούπερ μάρκετ έως και 50% ακριβότερα από ό,τι κοστίζουν στη Γαλλία και την Ιταλία!

Δημοσιεύθηκε:

«Καίνε» τους πολίτες οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με την Ελλάδα να είναι και… με τη βούλα η δεύτερη χώρα σε πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων στην Ευρωζώνη.

Ειδικά στα τρόφιμα, όπως φάνηκε και από όσα ανακοίνωσε η Eurostat, οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα τρέχουν με πολλαπλάσια ταχύτητα (5,3%)οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα τρέχουν με πολλαπλάσια ταχύτητα (5,3%) σε σχέση με άλλες χώρες στη ζώνη του ευρώ, που ήταν κάτω από το 2%. Την πρωτιά κατέχει η Μάλτα. Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός στα «τρόφιμα» έτρεχε τον Απρίλιο με , όταν στην ευρωζώνη (1,9%).

Η σύγκριση στα ράφια ιταλικών και γαλλικών σούπερ μάρκετ, καταγράφει ότι οι τιμές σε πολλά προϊόντα είναι σαφώς χαμηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα. Σε χώρες, μάλιστα, στις οποίες οι μισθοί είναι σαφώς υψηλότεροι σε σχέση με τη δική μας.

Η έρευνα σε ιταλικά και γαλλικά σούπερ μάρκετ και η διαφορά στις τιμές

Στα ράφια των ιταλικών και γαλλικών σούπερ μάρκετ οι τιμές σε πολλά προϊόντα είναι σαφώς χαμηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Το ίδιο ακριβώς προϊόν, την ίδια επωνυμία, οι καταναλωτές του πληρώνουν 50% πιο κάτω σε γαλλικό ή ιταλικό σούπερ μάρκετ, τη στιγμή που οι μισθοί των δύο αυτών χωρών αποκλίνουν σημαντικά με τους δικούς μας.

Ενδεικτικά τέσσερα επώνυμα προϊόντα, ίδιες μάρκες με ίδιες συσκευασίες:

Δημητριακά

Ελλάδα: 4,93 ευρώ – Γαλλία: 2,59 ευρώ

Σπαγγέτι Νο 5

Ελλάδα: 1,30 ευρώ – Ιταλία: 1 ευρώ

Σάλτσα ζυμαρικών (βάζο)

Ελλάδα: 3,15 ευρώ – Ιταλία: 1,95 ευρώ

Μπάρες δημητριακών

Ελλάδα: 3,80 ευρώ – Ιταλία: 2,95 ευρώ

Έτσι, λοιπόν, η σύγκριση σε βασικά προϊόντα βγάζει ως συμπέρασμα πως στην Ελλάδα θα βρει τα ίδια προϊόντα ακριβότερα. Αυτό εντοπίζουν οι καταναλωτές και αναρωτιούνται πώς γίνεται με άλλη αγορίστικη δύναμη να πληρώνουν περισσότερα για τα ίδια προϊόντα.

Ακρίβεια: Η Ελλάδα δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωζώνη

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat, στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, καταγράφοντας και πάλι αύξηση (0,9 της μονάδας).

Η Ελλάδα για έβδομο συνεχόμενο μήνα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρος της Ευρωζώνης (2,4%) και στον γενικό δείκτη κατατάσσεται έβδομη από το τέλος.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα των τροφίμων η χώρα αναδεικνύεται στη δεύτερη χειρότερη θέση, πίσω από τη Μάλτα. Στον γενικό δείκτη η χώρα κατατάσσεται 7η από το τέλος. Συγκεκριμένα ο πληθωρισμός στα τρόφιμα διαμορφώθηκε στο 5,3% (από 5,4% τον Μάρτιο), ενώ στη Μάλτα ήταν 5,9% (από 6,2% τον Μάρτιο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιου, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στα τρόφιμα σε ετήσια βάση σημειώθηκαν στο ελαιόλαδο (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρια (10,6%) και στο ρύζι (8,5%), ενώ κατά 12,5% αυξήθηκαν οι τιμές των μεταλλικών νερών – αναψυκτικών και χυμών τροφίμων.

 

Τελευταία νέα

Ένα ήσυχο μέρος: ημέρα πρώτη (A Quiet Place: Day One) από Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ταινία «Ενα Ησυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι και το σίκουελ της τρία χρόνια...

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Περισσότερα