ΑρχικήΕλλάδαΣήμερα στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμό σε αγροτοδασικές εκτάσεις...

Σήμερα στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμό σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μπήκε παράνομα στη χώρα από τον Έβρο

Δημοσιεύθηκε:

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη την Κυριακή ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω. Ο 33χρονος ομολόγησε τις πράξεις του και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ασπρόπυργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο A.Μ. δεν έχει λάβει άσυλο στη χώρα μας. Είναι αιτών ασύλου. Ειδικότερα, υπέβαλλε στις 4/4/2024 αίτημα ασύλου, αμέσως μετά την παράνομη είσοδο του στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και τη σύλληψη του εκεί. Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου και των Συμβάσεων που έχει κυρώσει η χώρα μας, κάθε Πολίτης τρίτης Χώρας (ΠτΧ).

Κατά την καταγραφή του, ο παραπάνω δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης-Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΥΤ/ΚΕΔ) Φυλακίου-Ορεστιάδος. Στη συνέχεια, έλαβε το δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο επέχει θέσει ταυτότητας των ΠτΧ για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος τους. Αποχωρώντας από το ΚΥΤ/ΚΕΔ Φυλακίου-Ορεστιάδος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματος του για τις 18/6.

Σύμφωνα με πηγές, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων αιτούντων άσυλο δηλώνουν οπαδοί του Γκιουλέν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες χορήγησης διεθνούς προστασίας. Παρομοίως, συχνά δηλώνουν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υψηλού μορφωτικού προφίλ, ΛΟΑΤΚΙ κτλ.

Όλοι αυτοί, όμως, οι κατά δήλωση ισχυρισμοί τους ελέγχονται εξονυχιστικά ως προς την αξιοπιστία τους και απορρίπτονται από την Υπηρεσία Ασύλου εφόσον κριθούν ανακριβείς. Οι Τούρκοι απορριφθέντες αιτούντες άσυλο επιστρέφονται στην Τουρκία, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών επιστροφών.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι αρμόδιο για την υποδοχή, ταυτοποίηση και εξέταση αιτημάτων ασύλου ΠτΧ. Ο έλεγχος, η εξακρίβωση και η καταδίκη παραβατικών συμπεριφορών άπτονται της αρμοδιότητας των Αρχών Ασφαλείας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίες κάνουν το καθήκον τους, όπως αποδείχθηκε και στη σύλληψη του κατηγορούμενου.

Τελευταία νέα

Όλγα Γεροβασίλη: ΜΕΘ Άρτας σε ..αναστολή λειτουργίας!

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Αχαίας και...

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Horizon: Ένα αμερικανικό έπος - Ο Κέβιν Κόστνερ κατακτά εκ νέου την Άγρια Δύση Τo...

Περισσότερα