ΑρχικήΕλλάδαΗ τουριστική σεζόν ξεκίνησε και οι επιχειρήσεις του κλάδου ψάχνουν εργαζόμενους με...

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και οι επιχειρήσεις του κλάδου ψάχνουν εργαζόμενους με τα… κιάλια – Σε 80.000 ανέρχονται οι κενές θέσεις εργασίας

Δημοσιεύθηκε:

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής σεζόν έχει ξεκινήσει, ωστόσο η βιομηχανία του τουρισμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγάλο πρόβλημα των χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με εργοδοτικές οργανώσεις, περίπου 80.000 θέσεις εργασίας παραμένουν κενές σε τομείς όπως τα ξενοδοχεία και η εστίαση.

Η προοπτική για μια επιτυχημένη σεζόν είναι θετική όσον αφορά στις αφίξεις και τα έσοδα, ωστόσο το κύριο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει την εργασία στον τουρισμό αυτή τη σεζόν.

Ενώ οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη δυσκολία να βρουν εργατικό δυναμικό, οι νέοι είναι διστακτικοί να εργαστούν στον τουρισμό λόγω της εποχικότητας των επαγγελμάτων και της έλλειψης σταθερότητας. Οι καταγγελίες για κακές συνθήκες εργασίας επιδεινώνουν την εικόνα του τομέα.

Παράλληλα, οι ελέγχοι της πολιτείας σχεδιάζονται για τη θερινή σεζόν, με σκοπό να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των επιχειρήσεων προς τους κανονισμούς.

Στη μάχη για την αναζωογόνηση του τουρισμού και της εστίασης, οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναφορά του εφάπαξ και την αύξηση των μισθών, προκειμένου οι θέσεις εργασίας να γίνουν πιο ελκυστικές.

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα