ΑρχικήΕλλάδαΗ τουριστική σεζόν ξεκίνησε και οι επιχειρήσεις του κλάδου ψάχνουν εργαζόμενους με...

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε και οι επιχειρήσεις του κλάδου ψάχνουν εργαζόμενους με τα… κιάλια – Σε 80.000 ανέρχονται οι κενές θέσεις εργασίας

Δημοσιεύθηκε:

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής σεζόν έχει ξεκινήσει, ωστόσο η βιομηχανία του τουρισμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγάλο πρόβλημα των χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με εργοδοτικές οργανώσεις, περίπου 80.000 θέσεις εργασίας παραμένουν κενές σε τομείς όπως τα ξενοδοχεία και η εστίαση.

Η προοπτική για μια επιτυχημένη σεζόν είναι θετική όσον αφορά στις αφίξεις και τα έσοδα, ωστόσο το κύριο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει την εργασία στον τουρισμό αυτή τη σεζόν.

Ενώ οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη δυσκολία να βρουν εργατικό δυναμικό, οι νέοι είναι διστακτικοί να εργαστούν στον τουρισμό λόγω της εποχικότητας των επαγγελμάτων και της έλλειψης σταθερότητας. Οι καταγγελίες για κακές συνθήκες εργασίας επιδεινώνουν την εικόνα του τομέα.

Παράλληλα, οι ελέγχοι της πολιτείας σχεδιάζονται για τη θερινή σεζόν, με σκοπό να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των επιχειρήσεων προς τους κανονισμούς.

Στη μάχη για την αναζωογόνηση του τουρισμού και της εστίασης, οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναφορά του εφάπαξ και την αύξηση των μισθών, προκειμένου οι θέσεις εργασίας να γίνουν πιο ελκυστικές.

Τελευταία νέα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απογοήτευση και Αποδοκιμασία για την Κυβερνητική Πολιτική του Κυριακού Μητσοτάκη

Μια νέα δημοσιότητα της Metron Analysis αποκαλύπτει την αυξανόμενη απογοήτευση και αποδοκιμασία των πολιτών...

Στη διεκδίκηση μιας θέσης στα Πανεπιστήμια 3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου

3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου ξεκινούν τις πανελλαδικές...

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ συγχωριανών: 50χρονος προσπάθησε να σκοτώσει 27χρονο πατώντας τον με το τρακτέρ

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ συγχωριανών εκτυλίχθηκε στο Μικρό Περιβολάκι Βελεστίνου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας...

«Τρέχει» η οικοδομή στην Ήπειρο – Πρώτη στην κατάταξη με άνοδο 115,9%

Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, αντανακλώντας τη γενικότερη ανάπτυξη του...

Περισσότερα