ΑρχικήGossipΌλγα Λαφαζάνη: «Μου ήρθε mail από το σχολείο ότι η κόρη μου...

Όλγα Λαφαζάνη: «Μου ήρθε mail από το σχολείο ότι η κόρη μου θα γυρίσει σπίτι κουρεμένη – Το λέω κι ανατριχιάζω»

Δημοσιεύθηκε:

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και η Όλγα Λαφαζάνη μίλησε για τη δική της εμπειρία με την κόρη της, η οποία ήρθα θύμα σχολικής βίας, σε ηλικά 4-5 ετών.

Η δημοσιογράφος σόκαρε αποκαλύπτοντας όσα πέρασε η κόρη της  στον παιδικό σταθμό, μιλώντας στο Πρωινό Σουσού.

«Είχαμε ξεκινήσει παιδικό σταθμό την Αλεξάνδρα, ήταν 4 ετών. Ήταν Άνοιξη, ώστε να κάνει μια προσαρμογή και τον Σεπτέμβρη να πάει κανονικά. Μετά από έναν μήνα έβλεπα την Αλεξάνδρα να έχει μια άρνηση να πάει, μου έλεγε ότι δεν θέλει, ότι θέλει να μείνει στο σπίτι, εγώ θεώρησα ότι είναι φυσιολογικό, οπότε συνέχισε αυτό. Την έβλεπα διστακτική για μεγάλο διάστημα, χωρίς να μου εκμυστηρεύεται το τι συμβαίνει στο σχολείο. Δεν πήγε το μυαλό μου καθόλου, δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχει εκφοβισμός σε τέτοιες ηλικίες», εξήγησε αρχικά η Όλγα Λαφαζάνη.

«Κάποια στιγμή μου ανοίχτηκε, μου είπε ότι είναι μία ομάδα κοριτσιών τα οποία της ασκούν εκφοβισμό, την σπρώχνουν στο διάλειμμα, τη φοβίζουν, της λένε πράγματα και ιστορίες που την κάνουν να φοβάται. Κάποια στιγμή έκανα ραντεβού με το σχολείο, κάλεσαν και τους γονείς του συγκεκριμένου κοριτσιού το οποίο ήταν η “αρχηγός” της παρέας και μου έκανε εντύπωση ότι στο ραντεβού, επειδή περίμενα απ΄έξω και ήταν οι γονείς του παιδιά μέσα, άκουγα να λένε “αποκλείεται το δικό μου το παιδί” και “με προσβάλλεται” και “θα σας καταγγείλλω” και “μας κατηγορείτε”. Άκουγα αυτές τις εκφράσεις και μάλιστα δεν πήγε το μυαλό μου ότι ήταν οι γονείς του κοριτσιού αυτού», τόνισε.

«Μου έστειλα mail ότι θα επιστρέψει κουρεμένη»

«Μετά ήρθε το καλοκαίρι, με καθησύχασαν από το σχολείο ότι θα το λάβουν υπόψιν και θα βγαίνουν στο κήπο να παρακολουθούν. Δεν ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς αυτούς. Τον Σεπτέμβρη, πάλι η Αλεξάνδρα στο ίδιο μοτίβο, ενώ είχε αρχικά ενθουσιασμό. Ενημερώνω πάλι ότι η Αλεξάνδρα είναι διστακτική, μου λένε ότι είναι λογικό, μετά το καλοκαίρι κλπ. Κάποια στιγμή, έρχεται ένα mail στο κινητό μου που έλεγε “θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η κόρη σας θα έρθει το μεσημέρι κουρεμένη στο σπίτι”. Το λέω και ανατριχιάζω, εκείνη την ώρα που το διάβαζα δεν πίστευα ότι μου έστειλαν έναν τέτοιο mail, δεν με κάλεσαν καν στο τηλέφωνο. Εννοείται ταράχτηκα, κάλεσα αμέσως και μου είπαν ότι δεν συνέβη κάτι, δεν έχει χτυπήσει το παιδί, απλά έγινε στο διάλειμμα.

Έρχεται η Αλεξάνδρα, δεν ήταν κουρεμένη γουλί, έλειπαν τούφες. Αλλά δεν παίζει ρόλο αυτό, είναι η κίνηση. Το κοριτσάκια αυτά της το έκαναν. Της είπα ότι είναι μια κούκλα, μου εξήγησε το περιστατικό. Την ώρα που ήρθε σπίτι ήταν πιο ήρεμη. Από την επόμενη μέρα εννοείται δεν πήγε σχολείο. Μετά ακολούθησαν mail με το σχολείο, τηλέφωνα, μπήκαμε σε διαδιασία και αυτό που έλεγαν είναι ότι έχουν πολλά παιδιά και δεν μπορούν να τα επιβλέψουν» πρόσθεσε η Όλγα Λαφαζάνη.

 

 

 

 

Znews.gr

Τελευταία νέα

Στο «σφυρί» Ιδιωτικό νησί στην Πρέβεζα – 3.750.000 ευρώ με οικοδομική άδεια για την κατασκευή ανεξάρτητων κατοικιών

Οι ελπίδες των 150 ιδιοκτητών νησιών ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι πωλούνται,...

Η παρουσίαση του βιβλίου “της σιωπής” του Φώτη Μαραζόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στο θέατρο ΦΑΟΣ η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «της σιωπής» του...

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...

Άρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Άρτας για απάτη από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα...

Περισσότερα

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...