ΑρχικήΉπειρος250 χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για να ολοκληρωθούν οι εργασίες...

250 χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης στα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας.

Δημοσιεύθηκε:

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εγκρίνει ένα ποσό της τάξης των 250 χιλιάδων ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας, μιας πρωτοβουλίας που αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Το έργο, που αρχικά ήταν μέρος του προγράμματος Interreg, συνεχίζεται τώρα με εθνικούς πόρους, μετά το κλείσιμο του προγράμματος.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου, η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαΐου, με την αναβάθμιση να έχει δημοπρατηθεί από τον Απρίλιο του 2021. Η σύμβαση για το έργο βασίστηκε σε μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Πρέβεζας και αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα των εγκαταστάσεων έχει διαμορφωθεί σε τρεις λειτουργικές ενότητες:

  1. Κοινόχρηστες Λειτουργίες: Περιλαμβάνουν την κεντρική είσοδο, χώρο υποδοχής επισκεπτών, καθιστικό με μικρό κυλικείο και χώρους υγιεινής για άνδρες, γυναίκες και ΑΜΕΑ. Επίσης, σε αυτή την ενότητα εντάσσεται το Οθωμανικό χαμάμ, το οποίο θα λειτουργήσει ως μουσειακός εκθεσιακός χώρος.
  2. Θεραπευτικοί Χώροι: Οργανώνονται ως κλειστός πυρήνας με επαυξημένη μέριμνα για την υγιεινή και ασφάλεια των λουομένων. Περιλαμβάνουν τον χώρο των λουτρονόμων, δύο ομαδικούς λουτήρες, έντεκα ατομικούς λουτήρες, δύο λουτήρες προσβάσιμους από ΑΜΕΑ, αποδυτήρια και χώρους ανάπαυσης.
  3. Υποστηρικτικοί Χώροι: Αφορούν τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, όπως η δεξαμενή του ιαματικού πόρου, το λεβητοστάσιο, η δεξαμενή καυσίμων, και οι χώροι για τις Η/Μ εγκαταστάσεις και τις κλιματιστικές μονάδες.

Η αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας αναμένεται να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην ποιότητα των υπηρεσιών όσο και στην εμπειρία των επισκεπτών, ενισχύοντας την προσφορά της περιοχής στον τομέα του ιαματικού τουρισμού.

Τελευταία νέα

Ένα ήσυχο μέρος: ημέρα πρώτη (A Quiet Place: Day One) από Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ταινία «Ενα Ησυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι και το σίκουελ της τρία χρόνια...

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Περισσότερα