ΑρχικήΉπειρος9χρονη έκοψε το αυτί της σε παιδική χαρά - Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο...

9χρονη έκοψε το αυτί της σε παιδική χαρά – Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων για την επανασύνδεση του αυτιού

Δημοσιεύθηκε:

Σοβαρός τραυματισμός σημειώθηκε σε κλειστή παιδική χαρά στην Αμφιλοχία, όταν ένα 9χρονο κορίτσι μπήκε στον χώρο που έπαιζαν κι άλλα παιδιά παρά το γεγονός ότι ήταν κλειδωμένος από τον Δήμο Αμφιλοχίας λόγω ακαταλληλότητας.
Το παιδί τραυματίστηκε από ελαττωματικό μηχάνημα, κόβοντας το δεξί του αυτί, και άμεσα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού, οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, όπου εφημέρευε και χρειάστηκαν 20 ράμματα για την επανασύνδεση του αυτιού του κοριτσιού. Ο τραυματισμός αυτός έχει προκαλέσει ανησυχία και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Η Ανάγκη για Άμεση Ανακαίνιση και Ανάληψη Ευθύνης
Οι παιδικές χαρές στον Δήμο Αμφιλοχίας, παρά τη μεγάλη πόθηση των παιδιών και των οικογενειών της περιοχής, βρίσκονται σε κατάσταση ανησυχητική. Η κακή ποιότητα κατασκευής από τον ανάδοχο έχει αφήσει τις παιδικές χαρές σε απαράδεκτη κατάσταση ακαταλληλότητας, η οποία προξενεί σοβαρή ανησυχία στους κατοίκους.
Η εικόνα των παιδικών χαρών απέχει πολύ από αυτό που ονομάζεται πραγματική παιδική χαρά, όπως έδειξε και η πρόσφατη αντίδραση των κατοίκων στην πλατεία του Λουτρού, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, η εμφάνιση υποτυπώδους παιδικής χαράς δεν μόνο υπονομεύει τις προσδοκίες των κατοίκων, αλλά αποτελεί και απειλή για την ασφάλεια των παιδιών.
Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή Δημοτική Αρχή καλώς δεν ανέλαβαν την ευθύνη για τη λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας των παιδιών, εφόσον δεν γίνει η αποκατάσταση που απαιτείται για την εξασφάλιση των κατάλληλων προϋποθέσεων ψυχαγωγίας και ασφάλειας των παιδιών.
Η ανάγκη για άμεση δράση είναι πρωταρχική. Οι παιδικές χαρές πρέπει να υποστούν ανακαίνιση και αναβάθμιση ώστε να πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που απαιτούνται για την ασφαλή και ευχάριστη διασκέδαση των παιδιών. Οι παιδικές χαρές είναι ουσιαστικής σημασίας για την ψυχαγωγία και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Οι χώροι θα πρέπει να είναι ασφαλείς, ποιοτικοί και προσβάσιμοι για όλους τους νέους πολίτες μας.
e-maistros

Τελευταία νέα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Απογοήτευση και Αποδοκιμασία για την Κυβερνητική Πολιτική του Κυριακού Μητσοτάκη

Μια νέα δημοσιότητα της Metron Analysis αποκαλύπτει την αυξανόμενη απογοήτευση και αποδοκιμασία των πολιτών...

Στη διεκδίκηση μιας θέσης στα Πανεπιστήμια 3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου

3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου ξεκινούν τις πανελλαδικές...

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ συγχωριανών: 50χρονος προσπάθησε να σκοτώσει 27χρονο πατώντας τον με το τρακτέρ

Απίστευτο περιστατικό μεταξύ συγχωριανών εκτυλίχθηκε στο Μικρό Περιβολάκι Βελεστίνου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας...

«Τρέχει» η οικοδομή στην Ήπειρο – Πρώτη στην κατάταξη με άνοδο 115,9%

Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, αντανακλώντας τη γενικότερη ανάπτυξη του...

Περισσότερα