ΑρχικήΉπειροςΑίσιο τέλος για το έργο της ύδρευσης των περιοχών Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας - Αναμένεται,...

Αίσιο τέλος για το έργο της ύδρευσης των περιοχών Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας – Αναμένεται, να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, η σύμβαση του έργου

Δημοσιεύθηκε:

Μετά από αναζήτηση πόρων και προσπάθειες, η ύδρευση στις περιοχές Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας ολοκληρώνεται επιτυχώς, με την ΤΕΡΝΑ να αναλαμβάνει το έργο. Οι πληροφορίες δείχνουν ότι η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την άμεση υλοποίηση του έργου.

Αρχικά προοριζόταν για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο η καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία άλλαξε τα δεδομένα. Τώρα, το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας και της επιμονής σε δύσκολες στιγμές.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε συνολικά 140 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η διάρκεια κατασκευής έχει οριστεί σε 40 μήνες. Η κατασκευή του νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού από τις πηγές Αγίου Γεωργίου αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση για τις περιοχές της Άρτας, της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης έργα υδροληψίας, ταμίευσης και εγκατάστασης συστήματος τηλεμετρίας – τηλελέγχου διαρροών, προσφέροντας ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. Συνολικά, η ολοκλήρωση του έργου συνιστά σημαντικό ορόσημο για τη βελτίωση της υδροδοτικής υποδομής στην περιοχή.

Τελευταία νέα

5 μυστικά για να γλιτώνετε χρήματα από την βενζίνη

Οι μετακινήσεις δεν γίνονται να σταματήσουν, όσο υψηλά και να φτάσουν οι τιμές των καυσίμων και της βενζίνης....

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι προσπάθησαν να θεραπεύσουν τον καρκίνο – Το κρανίο 4.000 ετών που αποκαλύπτει σπουδαία ευρήματα (Φωτογραφίες)

Αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα αποκαλύπτουν ότι οι θεραπευτές της εποχής ήταν εξοικειωμένοι με τον...

Σε βαρύ πένθος η Βάνα Μπάρμπα: “Αισθάνομαι μετέωρη και μουδιασμένη – Τώρα θα είναι αγκαλιά με την αδελφή μου” – Δείτε αναλυτικά τα λόγια...

Η Βάνα Μπάρμπα σε πρόσφατη συνέντευξη της περιέγραψε την ψυχολογική της κατάσταση, λίγες μέρες...

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Το app στο κινητό που τη… «λαχτάρησε»! «Με φύλαξε ο Θεός!»

Παραλίγο να πέσει θύμα απάτης και μάλιστα μέσα σε τράπεζα η Νάνσυ Ζαμπέτογλου όπως...

Περισσότερα