ΑρχικήΉπειροςΑμβρακικός Κόλπος: Ψαράδες πιάστηκαν από λιμενικούς να αλιεύουν με απαγορευμένες ιχθυοπαγίδες χιλιάδες...

Αμβρακικός Κόλπος: Ψαράδες πιάστηκαν από λιμενικούς να αλιεύουν με απαγορευμένες ιχθυοπαγίδες χιλιάδες ολοθούρια

Δημοσιεύθηκε:

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr οι λιμενικοί του γραφείου Ασφαλείας με συνδρομή του ΑΛΣ 5936 Λιμεναρχείου Πρέβεζας αξιοποιώντας πληροφορίες διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου όπου εντόπισαν τους δύο επαγγελματίες αλιείς να αλιεύουν με απαγορευμένες αυτοσχέδιες συρόμενες ιχθυοπαγιδες με το υπό ιδιοκτησίας τους επαγγελματικό σκάφος δύο χιλιάδες δέκα (2010) τεμάχια του είδους “ολοθούριο” με συνολικό βάρος ογδόντα δύο 82 κιλών, ενώ δεν είχαν εφοδιαστεί και με άδεια αλίευσης του συγκεκριμένου είδους.

Κατά τον έλεγχο ο καπετάνιος ήταν γνωστή φυσιογνωμία, καθώς είχε εντοπισθεί ξανά το έτος 2023 από τους λιμενικούς να διενεργεί ανάλογη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα (συρόμενο τρατακι) και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θεωρείται υπότροπος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα επιστράφηκαν άμεσα στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι τα ολοθούρια (αγγούρια της θάλασσας) είναι σκουλήκια της θάλασσας τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και είναι εξαιρετικό δόλωμα.

Στην Κίνα όμως και σε άλλες χώρες είναι πανάκριβα, αφού αποτελούν εδέσματα στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε απίστευτα υψηλές τιμές, ενώ χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αξία του είδους, ανά κιλό, μπορεί να φτάσει σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμη και τις 3.000 ευρώ, ενώ η τιμή στην Ελλάδα, μπορεί να αγγίζει ακόμη και τα 1.000 ευρώ το κιλό. Η αξία των κατασχεθέντων υπολογίζεται κοντά στις 75.000 ευρώ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Α’ Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας για τις στοχευμένες δράσεις και τον Διοικητή της 3ης Περιφέρειας, Αρχιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος, Παύλο Τιφτικίδη, για τον συντονισμό.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το Λιμενικό:

«Το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο, βαθμοφόροι Υπηρεσίας μας με τη συνδρομή του υπηρεσιακού οχήματος ΑΛΣ-5936 του Λ/Χ Πρέβεζας, εντόπισαν απογευματινές ώρες της 09-01-2024 στη θαλάσσια περιοχή Ρούγας Αιτ/νίας, δύο (02) ημεδαπούς επαγγελματίες αλιείς με επαγγελματικό σκάφος να έχουν αλιεύσει, με ακατάλληλου μεγέθους αλιευτικά εργαλεία, 2010 τεμάχια ολοθούρια, χωρίς να κατέχουν την προβλεπόμενη προς τούτο άδεια αλίευσης. Έγινε κατάσχεση των αλιευτικών εργαλείων και του αλιεύματος, το οποίο επεστράφη στο φυσικό του περιβάλλον, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν οι νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες».

Τελευταία νέα

Σε Εξέλιξη Έρευνα από την ΑΑΔΕ – Στο μικροσκόπιο όλοι οι «φτωχοί» με ακριβά γούστα

Ελέγχουμε όλο το φάσμα της οικονομίας, αλλά μια που μιλάμε για τον συγκεκριμένο έλεγχο,...

Φυσικό υδρογόνο: Ο νέο ενεργειακός «χρυσός» που κρύβεται στην Ήπειρο

Έρευνες για τον εντοπισμό υπόγειων «ταμιευτήρων», οι οποίοι ενδέχεται να περιέχουν έναν νέο ενεργειακό...

“Το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης Ξεπερνά τα Σύνορα – Ταξίδεψε στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής στο Σικάγο

Τα πολύ σημαντικά νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τις εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσης...

Καταστροφή από τη φωτιά σε επιχείρηση ξυλείας στην Καλαμιά Άρτας

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (19/2), σε επιχείρηση εμπορίας ξυλείας στην...

Περισσότερα