ΑρχικήΉπειροςΑπελπισία στα Ιωάννινα: Πατέρας Οδηγεί Μόνος το Κοριτσάκι του στο Νοσοκομείο Παίδων...

Απελπισία στα Ιωάννινα: Πατέρας Οδηγεί Μόνος το Κοριτσάκι του στο Νοσοκομείο Παίδων – Το ΕΚΑΒ αρνήθηκε την μεταφορά λόγω βάρδιας

Δημοσιεύθηκε:

Σοβαρή καταγγελία κατατέθηκε εναντίον του ΕΚΑΒ από έναν απεγνωσμένο πατέρα στα Ιωάννινα, ο οποίος βρέθηκε σε απόλυτα δύσκολη θέση όταν έπρεπε να μεταφέρει ο ίδιος το 7χρονο παιδί του από το τοπικό νοσοκομείο στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Η διαδικασία διακομιδής είχε ήδη ξεκινήσει, αλλά ανακοινώθηκε στον πατέρα ότι το ΕΚΑΒ δεν θα ανέλαβε τη μεταφορά, καθώς η βάρδια του πληρώματος έληγε στις 8 το πρωί.

Το μικρό κορίτσι είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πριν από μία εβδομάδα και η διακομιδή του προς την Αθήνα απαιτούσεται με επιτακτικότητα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η επικοινωνία με το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας πραγματοποιήθηκε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα. Ωστόσο, μια ώρα αργότερα, ενημερώθηκε ότι το ΕΚΑΒ δεν θα προχωρούσε στη διακομιδή, καθώς η βάρδια του πληρώματος θα ολοκληρωνόταν στις 8 το πρωί.

Ο πατέρας, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο για τη ζωή της κόρης του, και με βάση τις συστάσεις της παιδίατρου, αναγκάστηκε να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη και να μεταφέρει το παιδί με το προσωπικό του αυτοκίνητο στο Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την απάντηση του ΕΚΑΒ, δέχτηκαν κλήση για διακομιδή που όμως έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν τις 8 το πρωί, οπότε και ολοκληρώνονταν η εφημερία στο Παίδων. Ενημέρωσαν το νοσοκομείο ότι δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της διακομιδής λόγω του περιορισμένου χρονικού παραθύρου, από τις 3 το πρωί περίπου μέχρι τις 8. Συνεπώς, δεν υπήρξε άρνηση μεταφοράς, αλλά αδυναμία λόγω χρονικών περιορισμών.

Η περίπτωση αναμένεται να ερευνηθεί περαιτέρω προκειμένου να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Τελευταία νέα

Τραγωδία στο αεροδρόμιο του Ακτίου: Σκοτώθηκε 26χρονος σε τραγικό τροχαίο ατύχημα

Ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σε δρόμο κοντά στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου. Σύμφωνα...

Η Μάχη για τον Λιμένα Πρέβεζας: Στις 22 Μαΐου η Αγωγή των 9.000.000 Ευρώ

Στις 22 Μαΐου 2024, το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων θα εξετάσει μια αγωγή που έχει...

Ιωάννινα: Μαθητές συνελήφθησαν για ναρκωτικά και ξυλοδαρμό σε αστυνομικό

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων,...

Τρακτέρ καταπλάκωσε και σκότωσε 61χρονο αγρότη

Ο άτυχος οδηγός διεκομίσθη με βαριά τραύματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες...

Περισσότερα