ΑρχικήΉπειροςΗ αποτυχία του διαδημοτικού έργου ύδρευσης της παραλιακής ζώνης Πρέβεζας και Πάργας.

Η αποτυχία του διαδημοτικού έργου ύδρευσης της παραλιακής ζώνης Πρέβεζας και Πάργας.

Δημοσιεύθηκε:

Το διαδημοτικό έργο ύδρευσης για τους παράλιους οικισμούς Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς έχει αποτύχει πλήρως μετά από έξι χρόνια προβλημάτων. Ο Δήμος Πρέβεζας, που ήταν υπεύθυνος για το τεχνικό κομμάτι του έργου, δεν έχει λάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση.

Το έργο, με προϋπολογισμό περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, περιλάμβανε γεωτρήσεις, εγκατάσταση συστημάτων ανάλυσης, κατασκευή αγωγών, δεξαμενών, αντλιοστασίων και βασικών αγωγών ύδρευσης. Η αποτυχία του έργου επηρεάζει την ύδρευση στις παραλιακές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής βιομηχανίας.

Η καθυστέρηση και η αποτυχία ολοκλήρωσης του έργου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου η ζήτηση για νερό αυξάνεται δραματικά. Οι τοπικές κοινότητες έχουν εκφράσει έντονα παράπονα και ανησυχίες, καθώς οι ελλείψεις νερού επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και την ανάπτυξη του τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων και των τοπικών επιχειρηματιών, ο Δήμος Πρέβεζας δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι χωρίς επείγουσες παρεμβάσεις, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, οδηγώντας σε μαρασμό των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων.

Οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να αναλάβουν άμεση δράση για να εξασφαλίσουν την ομαλή υδροδότηση των παραλιακών οικισμών. Προτείνονται διάφορες λύσεις, όπως η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης, η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και η συνεργασία με ειδικούς για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των τοπικών κοινοτήτων και η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στην περιοχή. Η έλλειψη ύδρευσης όχι μόνο επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και αποθαρρύνει τους επισκέπτες, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία της περιοχής.

Η κατάσταση απαιτεί άμεση και συντονισμένη δράση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να προχωρήσει επιτέλους το έργο της ύδρευσης προς όφελος όλων των κατοίκων και επιχειρήσεων των παραλιακών οικισμών.

 

 

 

Τελευταία νέα

Έρευνα σοκ: Το 1/3 των έτοιμων γευμάτων στις καντίνες του δρόμου είναι μολυσμένο με εντεροβακτηρίδια

Οι καντίνες του δρόμου συχνά κατηγορούνται για τις συνθήκες υγιεινής τους, καθώς η τροφιμογενής...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το «πόρισμα» follower περί εγκυμοσύνης και η απάντηση που έδωσε

Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν η Σταματίνα Τσιμτσιλή ετοίμασε βαλίτσες για τον...

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Ένας 35άρης να είναι με ένα κοριτσάκι 20 χρονών είναι προβληματικό…»

Τις απόψεις της γύρω από τα μεγάλα ηλικιακά χάσματα σε σχέσεις μοιράστηκε η Γαρυφαλλιά...

Περισσότερα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το «πόρισμα» follower περί εγκυμοσύνης και η απάντηση που έδωσε

Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν η Σταματίνα Τσιμτσιλή ετοίμασε βαλίτσες για τον...