ΑρχικήΉπειροςΗ Αρνητική Γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το υδροηλεκτρικό έργο στον Λούρο, κοντά...

Η Αρνητική Γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το υδροηλεκτρικό έργο στον Λούρο, κοντά στις Πηγές του Αγίου Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε:

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασε αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με το υδροηλεκτρικό έργο στον Λούρο, κοντά στις Πηγές του Αγίου Γεωργίου. Οι εν λόγω πηγές αποτελούν ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που εξασφαλίζει το νερό για τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και τη Βόνιτσα. Η προστασία τους θεωρείται προτεραιότητα και οποιαδήποτε διατάραξη στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα θεωρείται απαράδεκτη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι δήμοι έχουν εκφράσει αρνητική γνωμοδότηση για το υδροηλεκτρικό έργο του Αγίου Γεωργίου, αναδεικνύοντας την αντίθεσή τους σε αυτό.

Η απόρριψη του σχεδίου αυτού από τους δήμους αναδεικνύει την έντονη ανησυχία και ευαισθησία της τοπικής κοινότητας όσον αφορά στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασία των υδατικών πόρων. Οι ενδείξεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος ενισχύουν τις ανησυχίες αυτές, δεδομένου ότι η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από προσεκτική μελέτη του θέματος.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σημασία του διαλόγου και της συμμετοχής της τοπικής κοινότητας σε αποφάσεις που επηρεάζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω μελέτη και αξιολόγηση των επιπτώσεων των υδροηλεκτρικών έργων σε ευαίσθητες οικολογικές περιοχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, η αρνητική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας των υδατικών πόρων και του περιβάλλοντος γενικότερα, ενισχύοντας την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές.

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον Ισραηλινό συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα...

Έντονες Αντιδράσεις για την Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, εξαιτίας...

Ιωαννινα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα αιολικά σε Κούρεντα και Γοργόμυλο

Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου...

Εκπληκτική Ανακάλυψη: 800 Ετών Μεσαιωνικές Ταφόπλακες Βρέθηκαν σε Ναυάγιο στη Βρετανία (Βίντεο)

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών...

Περισσότερα