ΑρχικήΉπειροςΗ Αρνητική Γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το υδροηλεκτρικό έργο στον Λούρο, κοντά...

Η Αρνητική Γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το υδροηλεκτρικό έργο στον Λούρο, κοντά στις Πηγές του Αγίου Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε:

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασε αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με το υδροηλεκτρικό έργο στον Λούρο, κοντά στις Πηγές του Αγίου Γεωργίου. Οι εν λόγω πηγές αποτελούν ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που εξασφαλίζει το νερό για τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και τη Βόνιτσα. Η προστασία τους θεωρείται προτεραιότητα και οποιαδήποτε διατάραξη στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα θεωρείται απαράδεκτη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι δήμοι έχουν εκφράσει αρνητική γνωμοδότηση για το υδροηλεκτρικό έργο του Αγίου Γεωργίου, αναδεικνύοντας την αντίθεσή τους σε αυτό.

Η απόρριψη του σχεδίου αυτού από τους δήμους αναδεικνύει την έντονη ανησυχία και ευαισθησία της τοπικής κοινότητας όσον αφορά στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασία των υδατικών πόρων. Οι ενδείξεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος ενισχύουν τις ανησυχίες αυτές, δεδομένου ότι η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από προσεκτική μελέτη του θέματος.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σημασία του διαλόγου και της συμμετοχής της τοπικής κοινότητας σε αποφάσεις που επηρεάζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη για περαιτέρω μελέτη και αξιολόγηση των επιπτώσεων των υδροηλεκτρικών έργων σε ευαίσθητες οικολογικές περιοχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, η αρνητική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας των υδατικών πόρων και του περιβάλλοντος γενικότερα, ενισχύοντας την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές.

Τελευταία νέα

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Νέα τραγωδία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 20χρονος – Επέστρεφε από πανηγύρι και το αυτοκίνητό του «καρφώθηκε» σε δέντρο

Βαρύ είναι το πένθος στις Γκαγκάλες του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο για τον άδικο χαμό του...

Περισσότερα