ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την...

Άρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία

Δημοσιεύθηκε:

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Άρτας για απάτη από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα. Ο υπεύθυνος/ υπεύθυνη του συλλόγου ήρθε και στην Άρτα, μεταξύ αρκετών πόλεων της Ελλάδας, και βάσει των καταθέσεων απέσπασε χρηματικά ποσά
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ειρήνη Κατσούλα περισσότεροι από 80 Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν.
Στα χέρια της Εισαγγελίας Άρτας βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου εκατό καταθέσεις επιχειρηματιών και πολιτών, σχετικά με τη δράση και τις ενέργειες φιλανθρωπικού οργανισμού με έδρα την Αθήνα. Ο υπεύθυνος/ υπεύθυνη του συλλόγου ήρθε και στην Άρτα, μεταξύ αρκετών πόλεων της Ελλάδας, και βάσει των καταθέσεων απέσπασε χρηματικά ποσά από τουλάχιστον ογδόντα επιχειρηματίες και πολίτες της Άρτας για φιλανθρωπικό σκοπό, με την αιτιολογία της προσφοράς βοήθειας στο συνάνθρωπο, ιδίως στα μικρά παιδιά. Είναι από τις φορές που η δημοσιογράφος συνεργάζεται με την αστυνομία για να μπορέσει η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης! Κι αυτή τη στιγμή, μετά από πολύ αγώνα και καλά οργανωμένες διεξοδικές έρευνες, η υπόθεση βρίσκεται πια στα χέρια της Εισαγγελίας, με την Εισαγγελία Άρτας να διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τον συγκεκριμένο φιλανθρωπικό οργανισμό!
Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από κοινωνικό ρεπορτάζ που ανέλαβα για μια συμπολίτη μας που αντιμετώπιζε αληθινό σοβαρό πρόβλημα υγείας, διαπίστωσα μετά από προσωπική μου έρευνα ότι ενώ οι πολίτες της Άρτας έτρεξαν να βοηθήσουν οικονομικά τη γυναίκα, ο εν λόγω σύλλογος που δήλωνε φιλανθρωπικός, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ, κάτι που μου το επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος/ υπεύθυνη του συλλόγου, καθώς και μέλη του, γεγονός που μπορεί εύκολα να αποδειχτεί μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της παθούσας, που είχαμε δώσει στη δημοσιότητα! Αυτό αποτέλεσε την αιτία της έναρξης μιας δημοσιογραφικής έρευνας από πλευράς μου, που στη συνέχεια έδωσε τη θέση της στην αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιείται από την Ασφάλεια Άρτας. Η συνεργασία με την αστυνομία, όταν η δημοσιογράφος βλέπει ότι έχει στα χέρια της σημαντικά στοιχεία σε μια υπόθεση, με σκοπό να λάμψει η όποια αλήθεια προς όφελος των πολιτών, κρίνεται από εμένα ως μονόδρομος, αψηφώντας οποιονδήποτε φόβο που μπορεί να εμποδίσει το έργο μου! Δυστυχώς, λόγω προσωπικών δεδομένων δεν μπορώ να γράψω δημόσια το όνομα του συλλόγου και το όνομα του υπευθύνου για τον οποίο έχει σχηματιστεί φάκελος στην αστυνομία, όμως προς ασφάλεια των πολιτών της Άρτας, με αφορμή τις περίπου εκατό καταθέσεις που ελήφθησαν, αποφασίσαμε με τις αστυνομικές αρχές ότι πρέπει να βγει η υπόθεση στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις, τουλάχιστον ογδόντα από εσάς έδωσαν χρηματικά ποσά στο σύλλογο, από δέκα (10) και είκοσι (20) ευρώ έως και εκατόν πενήντα (150) ευρώ ή και περισσότερα για διαφορετικές φιλανθρωπικές δράσεις, που δήλωνε ο σύλλογος ότι στηρίζει. Γόνιμες πληροφορίες μου έδωσε ένα από τα μέλη του συλλόγου, που δεχόμενο πίεση από εμένα μετά από εκείνο το κοινωνικό ρεπορτάζ, άρχισε να αμφιβάλλει για πολλά και εν τέλει παραιτήθηκε από το σύλλογο. Αυτός αποτέλεσε την “πηγή” μου, που λέμε δημοσιογραφικά, από τον οποίο κατάλαβα ότι υπήρχαν κενά στη λειτουργία του εν λόγω συλλόγου. Για παράδειγμα, όπως ανακάλυψα, ενώ υποστηριζόταν ότι υπήρχαν εκείνη την περίοδο γραφεία του συλλόγου στην Αθήνα, με ακριβή διεύθυνση, δεν υπήρχε κανένα σταθερό τηλέφωνο όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε αυτό.
Μάλιστα, αυτός ήταν και ένας λόγος σύγκρουσης μεταξύ μελών του συλλόγου και του υπευθύνου/ της υπευθύνου, καθώς όταν τα μέλη ρωτούσαν ποιο είναι το σταθερό τηλέφωνο των κεντρικών γραφείων, το πρόσωπο αυτό έδινε το κινητό του για οποιαδήποτε επαφή με πολίτες με στόχο την είσπραξη χρημάτων, καθησυχάζοντας όσους αναρωτιούνταν λέγοντας ότι η εταιρία έχει κόψει το τηλέφωνο για να γίνει αλλαγή σε άλλη εταιρία… Επόμενη κίνηση ήταν να ενημερωθεί εκτενώς για το θέμα ο Διοικητής Ασφάλειας Άρτας, Θεόδωρος Γούσιας, που εμπιστεύομαι πλήρως, και να τον ενημερώσω για όσα ξέρω. Δεν θα αποκαλύψω το περιεχόμενο της συνομιλίας μας, όμως θα πω πως αμέσως μετά κάλεσα τον υπεύθυνο/ υπεύθυνη του συλλόγου για μία δήθεν συνέντευξη, προσπαθώντας να εκμαιεύσω περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του φιλανθρωπικού οργανισμού, το ποιος συγκεντρώνει τα χρήματα, εάν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, σε ποιους πηγαίνουν τα λεφτά κ.α.
Θυμάμαι τη σιγή στην άλλη άκρη της γραμμής, όταν ενημέρωνα το Θοδωρή Γούσια για τα όσα μου είχε πει κατά τη συνομιλία μας ο υπεύθυνος του συλλόγου. Η κριτική σκέψη και των δυο μάς είχε οδηγήσει στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα! Κατά την τηλεφωνική συζήτησή μας ο υπεύθυνος του συλλόγου είχε πέσει σε αρκετές αντιφάσεις και μάλιστα όταν τον/την ρώτησα αν δύναται να δώσει στοιχεία για τα άτομα που έχει βοηθήσει στις αστυνομικές αρχές ή στις κοινωνικές υπηρεσίες του τόπου μας, τον / την άκουσα να γελάει σαρκαστικά… Και τότε, άκουσον άκουσον μου είπε ότι οι Δήμαρχοι τον/ την κυνηγούν θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα, γιατί παράγει πιο σημαντικό κοινωνικό έργο από τους ιδίους!!! Όσον αφορά τους Δημάρχους, κρίνω ως ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή του Δημάρχου Γεωργίου Καραΐσκάκη, Περικλή Μίγδου, που ως πρόσωπο εμπιστοσύνης μου χειρίστηκε με διακριτικότητα την έρευνα, προσφέροντάς μου επιπρόσθετες πληροφορίες.
Ο ίδιος έμεινε άναυδος με τις εξελίξεις και ιδίως με τις κατηγορίες του συγκεκριμένου προσώπου εναντίον των δημάρχων της Άρτας. Τήρησε “σιγήν ιχθύος” όπως του ζήτησα και βοήθησε σημαντικά δίνοντάς μου πληροφορίες για τις ενέργειες του συγκεκριμένου προσώπου πάνω στο Δήμο Γεωργίου Καραΐσκάκη. Ο Περικλής Μίγδος λοιπόν, θέλοντας να συμβάλλει στην έρευνα για να προστατέψει τους δημότες του, έκανε τη δική του έρευνα στα χωριά του και με ενημέρωσε ότι τα ποσά που δίνονταν από τους κατοίκους των χωριών του δεν ήταν 10 και 20 ευρώ, αλλά 150 ευρώ και περισσότερα! Ο υπεύθυνος/ η υπεύθυνη του συλλόγου φέρεται να “χτύπησε” στην καρδιά και την ευαισθησία των απλοϊκών και αγαθών ανθρώπων των χωριών της Άρτας για φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως δήλωνε. Παράλληλα ενημέρωσα και την πρώην Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, αφού από την περιοχή της προερχόταν η “πηγή” μου, λαμβάνοντας κι άλλες επιπρόσθετες πληροφορίες.
Ο υπεύθυνος/ η υπεύθυνη του συλλόγου δεν άφησε απ’ έξω και το Δήμο Αρταίων, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά “η Αν…. από την κοινωνική υπηρεσία μου είπε να προσέχω, να φυλάω τα νώτα μου, γιατί ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι τα έχουν πάρει μαζί μου στο κρανίο γιατί κάνω έργο στην περιοχή τους”. Φυσικά, κατάλαβα αμέσως σε ποια συνεργάτιδα του πρώην Δημάρχου Αρταίων αναφερόταν κι επικοινώνησα μαζί της. Ζητώντας της να τηρήσει κι η ίδια “σιγήν ιχθύος” της εξιστόρησα τί συνέβαινε κι όσα μου μεταφέρθηκαν, επισημαίνοντάς της ότι το όνομά της χρησιμοποιούταν από συγκεκριμένο πρόσωπο με λόγια που θυμίζουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η ίδια έμεινε “στήλη άλατος”, αλλά επειδή την γνωρίζω καλά, όπως και πολλοί από εσάς, θα μου επιτρέψετε να πω ότι σε καμία περίπτωση αυτά τα λόγια που μου μεταφέρθηκαν, δεν έμοιαζαν να είναι δικά της. Όπως αντιλήφθηκα λοιπόν, όλοι μας είχαμε εμπλακεί σε μια υπόθεση, όπου το όνομά μας χρησιμοποιούταν για σκοπούς που εμείς οι ίδιοι δεν εγκρίναμε.
Και γνωρίζω ότι όλοι όσοι δώσατε χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, το κάνατε με αγαθή καρδιά και πράγματι ίσως κάποιος κάπου να βοηθήθηκε. Όμως, σε όλους τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, το θέμα δεν είναι απλά εάν βοηθήθηκε ένας ή δύο, το θέμα είναι όλα τα χρήματα που εισπράττονται να πηγαίνουν σε έργα και δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και να μην χρησιμοποιούνται για ίδιον όφελος. Υπάρχουν μαρτυρίες λοιπόν και υπάλληλοι μάρτυρες που βρήκα μέσα από την έρευνά μου ότι για μήνες, το συγκεκριμένο πρόσωπο παράγγελνε από συγκεκριμένη καφετέρια πρωί μεσημέρι βράδυ καφέ, με την απαίτηση από τα παιδιά που έκαναν delivery να του/ της αγοράζουν και τσιγάρα, την ίδια ώρα που το άτομο αυτό δήλωσε στους συνεργάτες του στο σύλλογο ότι δεν έχει εισοδήματα και παίρνει το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τώρα, πώς με το ΚΕΑ κάλυπτε τα έξοδά του μαζί με καθημερινές παραγγελίες καφέ τρεις φορές τη μέρα, αυτό το αφήνω σε σας να το κρίνετε…
Μέσα σε λίγες ώρες είχα κάνει “φύλλο και φτερό” τα κοινωνικά δίκτυα του υπευθύνου και στο μυαλό μου η υπόθεση είχε λυθεί, με όλα τα κομμάτια του παζλ να έχουν μπει στη θέση τους, όμως δυστυχώς… δεν υπήρχαν επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία ότι συνέβαινε κάτι μη νόμιμο… Αναλύοντας λοιπόν κάθε φωτογραφία στο προφίλ του συλλόγου και βλέποντας με τη δημοσιογραφική ερευνητική ματιά πράγματα και στοιχεία που για άλλους έμοιαζαν λογικά, έβγαλα τα συμπεράσματά μου, που όπως αποδείχτηκαν στη συνέχεια ήταν σωστά! Κι ενώ η ώρα είχε πάει 12.30 το βράδυ, κι εγώ πάλευα με το χρόνο να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία σε λίγες μόνο ημέρες για να τα μεταβιβάσω στην αστυνομία το συντομότερο, ώστε με τη σειρά της να αρχίσει επίσημη αστυνομική έρευνα, έγινε το εξής… 12.30 η ώρα λοιπόν τα ξημερώματα στέλνω μήνυμα στο messenger σε έναν επιχειρηματία, ρωτώντας τον για την προσφορά του στο σύλλογο. Τον αιφνιδίασα να ψάχνω μέσα στα χαράματα στοιχεία από έναν άγνωστο σε μένα επιχειρηματία. Ο ίδιος ωστόσο με γνώριζε από τη δουλειά μου και λίγη ώρα αργότερα, μία παρά, απάντησε στο μήνυμά μου δίνοντάς μου όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν. Πληροφορίες στις οποίες βασίστηκε και η αστυνομία.
Μαζί με το Διοικητή της Ασφάλειας, ενημέρωσα για το θέμα και τον τότε Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Γιώργο Βασιλείου. Πέρα από τη διαλεύκανση της υπόθεσης, μέλημα και των δύο ήταν να με προστατέψουν ως πολίτη, ζητώντας μου να κρατήσω αποστάσεις από τον υπεύθυνο του συλλόγου μετά από τόση έρευνα. Κάτι που όμως δεν έκανα, γνωρίζοντας ότι αν το έκανα, θα χάνονταν σημαντικές πληροφορίες, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή ο υπεύθυνος με έβλεπε σαν μια δημοσιογράφο που θέλει να προβάλλει το έργο του. Ακολούθησε συνάντησή μου με τον Διοικητή της Ασφάλειας και τον Διευθυντή της Αστυνομίας για το τί μέλλει γενέσθαι.
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από προσωπική μου έρευνα μέσα σε τρεις ημέρες και μεταβιβάστηκαν στην αστυνομία, κι αφού μελετήθηκαν ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα, η οποία στην αρχή ήταν μυστική. Μάλιστα, η έρευνα ήταν τόσο καλά οργανωμένη από πλευράς Ασφάλειας Άρτας που οι άντρες της Ασφάλειας είχαν γίνει “στενός κορσές” στον υπεύθυνο, χωρίς ποτέ ο ίδιος να τους αντιληφθεί. Έμπαινε σε μια επιχείρηση και με το που έφευγε, από πίσω η Ασφάλεια Άρτας να μαζέψει πληροφορίες. Το πρόβλημα όμως ήταν το εξής και είχε δίκιο ο Διοικητής για αυτό. Ο Θοδωρής Γούσιας ήταν κάθετος λοιπόν από την αρχή ότι έπρεπε η δουλειά να γίνει σωστά για να φτάσουμε στο τέλος της υπόθεσης! Και εάν αποδεικνυόταν μελλοντικά ότι το πρόσωπο αυτό είχε διαπράξει αδικήματα εξαπάτησης συμπολιτών μας, τότε έπρεπε να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για όλα όσα θα είχε κάνει κι όχι απλά να κατηγορηθεί ότι πήρε δέκα ή είκοσι ευρώ χωρίς να έχει άδεια λαχειοφόρου αγοράς. Όπως καταλαβαίνετε, ήταν μια πολύμηνη και διεξοδική έρευνα της αστυνομίας και όλο αυτό το διάστημα συγκεντρώνονταν πληροφορίες για τη δράση του προσώπου αυτού, καθώς εμφανιζόταν στο διαδίκτυο με δικές του αναρτήσεις, να λαμβάνει χρήματα από επιχειρηματίες και πολίτες και άλλων πόλεων.
Κρατήστε ότι την περίοδο που εξελίσσονταν όλα αυτά, δεν είχε σκάσει ακόμη η “βόμβα” με την “Κιβωτό του Κόσμου” και τον “Άλλο άνθρωπο”, οπότε τα πράγματα ήταν δύσκολα, κάθε υπόνοια για εκμετάλλευση ανθρώπων με βάσει το φιλανθρωπικό τους ένστικτο έμοιαζε κατακριτέα από το σύνολο της κοινωνίας. Όμως, όπως πάντα λέω, ο Θεός ανοίγει δρόμους εκεί που όλα μοιάζουν να είναι κλειστά. Ο Θοδωρής Γούσιας ήταν σίγουρος ότι θα καταφέρει να φτιάξει μια ισχυρή υπόθεση με αποδεικτικά στοιχεία, εγώ από την άλλη προσευχόμουν στον Ταξιάρχη Μιχαήλ να μας ανοίξει το δρόμο για να φτάσουμε εκεί που έλεγε ο Διοικητής. Και τρεις εβδομάδες αργότερα, “σκάει η βόμβα” με την Κιβωτό. Θα μου πείτε τί σχέση είχε με μας… Κι όμως είχε… μερικές φορές στη ζωή, συμπτώσεις, θείες συγχρονικότητες, είναι ικανές να αλλάξουν την πορεία μιας υπόθεσης.
Έτσι έγινε και εδώ. Παρακολουθούσα κι εγώ τότε όλες τις εξελίξεις με την Κιβωτό σοκαρισμένη και σκέφτηκα το εξής: ότι τώρα, με όλες αυτές τις εξελίξεις, οι Εισαγγελείς θα λάμβαναν πολύ σοβαρά οποιαδήποτε καταγγελία για φιλανθρωπικούς οργανισμούς, συλλόγους κ.α. Οι άντρες της Ασφάλειας Άρτας έκαναν συντονισμένη και λεπτομερή έρευνα, όμως δεν υπήρχαν καταγγελίες επίσημες, όπως προανέφερα. Η έρευνα της Ασφάλειας έπρεπε να συνοδευτεί με καταγγελίες, ώστε η Εισαγγελία να δώσει εντολή για επίσημες καταθέσεις.
Αμέσως σήκωσα το κινητό μου και κάλεσα το Διευθυντή Γιώργο Βασιλείου ζητώντας του να φτάσω στην Εισαγγελέα με όλα τα στοιχεία που είχα. Κι εδώ θέλω να τονίσω σε όλους σας τη σημασία να κάνετε ως πολίτες καταγγελίες! Ακούω τόσα χρόνια για διάφορα θέματα να λένε “μα καλά η αστυνομία τί κάνει; γιατί δεν τον/ την πιάνει;” Ζώντας τις εξελίξεις από πρώτο χέρι θα πω ότι αρκετοί ήταν οι πολίτες που ένιωθαν ότι κάτι δεν πάει καλά, μάλιστα ο αξιωματικός της Ασφάλειας Άρτας Χρήστος Βαζούρας, που πήρε αργότερα τις καταθέσεις για την υπόθεση αυτή, με ενημέρωσε ότι είχε συγγενικό του άτομο που τον έβαλε σε υποψίες για το θέμα πολύ καιρό πριν ανακατευτώ κι εγώ στην υπόθεση αυτή. Όμως, κι αυτό πρέπει να το καταλάβετε ως πολίτες για να συνδράμετε την αστυνομία στο έργο της, υπάρχουν διαδικασίες, πρωτόκολλα, δεν γίνεται ένας αστυνομικός ή η Εισαγγελία να ξεκινήσουν μια έρευνα χωρίς να υπάρχει καταγγελία, χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για να γίνει η αρχή…
Το τί συνέβη μετά, θα μου επιτρέψετε να μην σας το αποκαλύψω, διότι κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μακριά από τη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους, όμως θα σας πω το εξής: ότι όλοι τους έπραξαν τα δέοντα να με προστατέψουν και τους ευχαριστώ για αυτό! Από τη στιγμή που η Εισαγγελία Άρτας ενημερώθηκε (χωρίς να σας πω περισσότερα για αυτό), χρειάστηκαν μόνο τρεις ώρες, τρεις ώρες για να δώσει εντολή η Εισαγγελέας στην αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα με καταθέσεις, η λεγόμενη προκαταρκτικη εξέταση.
Και τώρα επανέρχομαι στην άριστη και λεπτομερή δουλειά που έκανε η Ασφάλεια Άρτας. Οι αστυνομικοί εργάστηκαν ώρες ατελείωτες, παλεύοντας με το χρόνο, για να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες καταθέσεις μπορούσαν. Μόνο η δική μου κατάθεση κράτησε τρεις ώρες! Ο αξιωματικός της Ασφάλειας Άρτας κ. Βαζούρας έκανε με τη σειρά του “φύλλο και φτερό” τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και συγκέντρωσε περίπου εκατό καταθέσεις, επιχειρηματιών αλλά και απλών πολιτών, μαζί με αυτών που εμφανίζονταν ως μέλη του συλλόγου. Στόχος του Διοικητή Ασφάλειας, Θοδωρή Γούσια, αλλά και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή, Βασίλη Λαγού, ήταν να συγκεντρωθούν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ακολουθήσει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά και να προστατευτούν οι πολίτες της Άρτας. Εν τω μεταξύ, ο υπεύθυνος/ υπεύθυνη του συλλόγου μετακόμισε σε άλλη πόλη και ο φάκελος από την αστυνομία έπρεπε να σταλεί στην άλλη πόλη, ώστε να μελετηθεί κι από τις αστυνομικές αρχές εκεί, καθώς εμφανίζονταν και επιχειρηματίες και πολίτες εκεί να έχουν συνδράμει το συγκεκριμένο σύλλογο. Μετά από υπομονή αρκετών μηνών, ο φάκελος επέστρεψε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και μετά στην Εισαγγελία Άρτας, κι αυτή τη στιγμή συνεχίζεται με νέα στοιχεία η προκαταρκτική εξέταση!
Μακάρι να μπορούσα να σας ενημερώσω νωρίτερα για όσα συνέβαιναν, ειλικρινά υπήρχαν στιγμές που ήθελα να καλέσω όλους τους φορείς, όπως τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου και τον Πρόεδρο Καταστημάτων Εστίασης και να τους επιστήσω την προσοχή, όμως οι εντολές ήταν αυστηρές από την αστυνομία και δικαίως, αφού η αστυνομική έρευνα θα τιναζόταν στον αέρα αν υπήρχαν διαρροές. Μάλιστα ο κ. Βασιλείου είχε επιστήσει σε μένα την προσοχή ως σωστός και έμπειρος αστυνομικός να είμαι διακριτική στις κινήσεις μου, μην την “κοπανήσει” το εν λόγω πρόσωπο και ψάχνουμε μετά να τον/ την βρούμε. Για την ακρίβεια, πριν λίγο καιρό ενημέρωσα και τον Δήμαρχο Αρταίων, Χριστόφορο Σιαφάκα, αλλά και τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ και επιχειρηματία, Νίκο Κέφη, με τους οποίους έχω αγαστή συνεργασία για την όλη υπόθεση, ώστε να γνωρίζουν τί συμβαίνει στην περιοχή, περιμένοντας και οι ίδιοι τις εξελίξεις. Από την πλευρά μου θέλω να εξάρω το έργο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και της Ασφάλειας ειδικότερα για τον άψογο συντονισμό και την προσήλωσή τους στο θέμα αυτό. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Εισαγγελία Άρτας!
Πολλοί από εσάς μου έχετε κατά καιρούς στείλει μηνύματα λέγοντάς μου πόσο σας εμψυχώνω με τα λόγια μου, πόση δύναμη σας δίνω στην καθημερινότητά σας, στην προσπάθειά σας να υπερβείτε δυσκολίες και να πράξετε το σωστό όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό! Μέσα από την υπόθεση αυτή θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο, γιατί όπως σας έχω πει και προεκλογικά, η αλλαγή της πόλης μας, η αλλαγή για την Άρτα μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια κι όχι σε εξωγενείς παράγοντες. Ο κ. Βασιλείου, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας, μέχρι πριν από λίγες ημέρες που μιλήσαμε είχε τους ενδοιασμούς του για το εάν έπρεπε να εκτεθεί δημόσια η συμμετοχή μου στην υπόθεση αυτή, ξέρω ότι ανησυχεί για τη σωματική μου ακεραιότητα ως σωστός αστυνομικός που θέλει να προστατέψει τους πολίτες, όμως από την άλλη ξέρει εμένα, και για μένα η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος: η δειλία δεν με χαρακτηρίζει και δεν μπορώ να μην έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ταξιάρχη Μιχαήλ, ξέρω τη δύναμή Του, την έχω δει πολλάκις στη ζωή μου και αυτό μου δίνει θάρρος να αγωνίζομαι για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη πραγματικότητα! Όμως, αυτό αφορά εμένα… Αυτό που αφορά εσάς και θέλω να σας το πω είναι ότι μέσα από την υπόθεση αυτή, είδα πολλούς Ήρωες, ήρωες της Άρτας, που υπερπήδησαν τους φόβους τους και έκαναν την προσωπική τους υπέρβαση για να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο, κι έτσι όλοι μαζί αγωνιστήκαμε για να μπει ένα τέλος.
Ήρωας είναι η “πηγή” μου, ένας άνθρωπος που ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, προβλήματα που μπορεί να αποβούν μοιραία για την υγεία του, ο ίδιος ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την κοινωνία απ’ ότι για τον εαυτό του και όχι μόνο ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης σε μένα, αλλά πήγε και έδωσε κατάθεση, μια σημαντική κατάθεση. Ήρωας είναι ο Αρτινός επιχειρηματίας που παρόλο που φαντάζομαι τον άγχωσα βραδιάτικα, αντί να υπεκφύγει, μία παρά τέταρτο τα ξημερώματα έγραψε σε μια δημοσιογράφο δίνοντάς της όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν! Ήρωες είστε όλοι εσείς οι περίπου εκατό συμπολίτες μου που δεν δειλιάσατε, αλλά πήγατε για κατάθεση, ώστε να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα στοιχεία, και να δημιουργηθεί ένας φάκελος με περίπου εκατό καταθέσεις! Ήρωες είναι οι άντρες της Ασφάλειας Άρτας που όχι μόνο κατάφεραν υπομονετικά να συγκεντρώσουν εκατό περίπου καταθέσεις, αλλά είχαν γίνει και “στενός κορσές” στον υπεύθυνο του συλλόγου καταγράφοντας όλες τις κινήσεις του!
Ήρωας είναι ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος που βοήθησε την έρευνά μου, καθώς αμέσως νοιάστηκε για τους δημότες του, για τους ηλικιωμένους των χωριών του που φαίνεται να “παρασύρθηκαν” από την καλοσύνη τους και την αγνή καρδιά τους και θέλησε πάση θυσία να τους προστατέψει! Ήρωας είναι ο Διοικητής Ασφάλειας Άρτας, Θοδωρής Γούσιας, που δεν σταμάτησε στιγμή να αγωνίζεται για την υπόθεση αυτή με μόνο του μέλημα την ασφάλεια των πολιτών της Άρτας! Προσωπικά τον ευχαριστώ και τον ίδιο και τον κ. Βασιλείου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, καθώς ούτε στιγμή δεν αμφισβήτησαν τα λεγόμενά μου και την κριτική μου σκέψη και μόνο τους μέλημα ήταν πώς να με προστατέψουν.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω το δικηγόρο μου Γιάννη Μεράντζα, που πάντα μελετάει εξονυχιστικά τα κείμενά μου που αφορούν σοβαρές δημοσιογραφικές υποθέσεις, πριν αυτές δουν το φως της δημοσιότητας, για να με προστατεύσει. Είναι ένας άξιος δικηγόρος και ένας υπέροχος οικογενειάρχης, και τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια θα πω! Επιπρόσθετα, να ενημερώσω κάποιους που ίσως προσπαθήσουν να με παρενοχλήσουν ότι με εντολή του δικηγόρου μου κάθε μήνυμα που έρχεται στο κινητό μου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρατείται ως αποδεικτικό στοιχείο, το ίδιο και κάθε κλήση, ώστε αν χρειαστεί να σταλεί στην αστυνομία… Δυστυχώς, όπως σας προανέφερα και όπως είδατε, απαγορεύεται διά νόμου να αναφέρω τα προσωπικά στοιχεία του υπευθύνου ή του συλλόγου, βλέπετε αγωνίζομαι μόνη για όλους εσάς, για την Άρτα μας, δεν είμαι πανελλαδικό κανάλι με τα νομικά του τμήματα. Οπότε, σας εφιστώ την προσοχή, μην γράψετε και μην αναφέρετε δημόσια κάτω από κείμενό μου το όνομα του συλλόγου ή του / της υπευθύνου για ευνόητους λόγους! Ωστόσο, σας έχω δώσει πολλά ονόματα στο κείμενο, και δεδομένου ότι υπάρχουν εκατό από εσάς που έδωσαν κατάθεση, είμαι σίγουρη ότι σε λίγη ώρα, με κοινοποιήσεις του κειμένου και από στόμα σε στόμα, από τηλέφωνο σε τηλέφωνο, θα διαδοθεί περί τίνος πρόκειται η προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη… και έτσι πια … μπορεί ο σύλλογος αυτός να δραστηριοποιήθηκε σε πολλές πόλεις, αλλά η Άρτα θα έχει καταφέρει να ρίξει τους τίτλους τέλους!!! Ο Θεός μαζί σας! Ο Θεός μαζί μας! Ο Ταξιάρχης Μιχαήλ κοντά σε όλους μας!

Τελευταία νέα

Ένα ήσυχο μέρος: ημέρα πρώτη (A Quiet Place: Day One) από Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ταινία «Ενα Ησυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι και το σίκουελ της τρία χρόνια...

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Περισσότερα