ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Ο λόφος Περάνθης μετατράπηκε σε πεδίο βολής! - Χιλιάδες άδειοι...

Άρτα: Ο λόφος Περάνθης μετατράπηκε σε πεδίο βολής! – Χιλιάδες άδειοι κάλυκες φυσιγγίων σε όλο το οδόστρωμα

Δημοσιεύθηκε:

ΘΛΙΒΕΡΟ είναι το θέαμα που αντικρίζει κανείς στο δρόμο του λόφου Περάνθης κυρίως από το ύψος της παλιάς χωματερής έως το χωριό Λιμίνη που είχε κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές επί δημαρχίας στο Δήμο Αρταίων του Πάνου Οικονομίδη, με προϋπολογισμό 4,1 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν όλο το οδόστρωμα εκατέρωθεν των πλευρών είναι καλυμμένο με άδειους κάλυκες φυσιγγίων, ο αριθμός των οποία εμφανίζεται κατά χιλιάδες. Δεν υπάρχει σημείο σε κράσπεδα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και εντός του οδοστρώματος που να μην παρατηρείται η ύπαρξή τους, καταμαρτυρώντας με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την ασυνειδησία όσων βρίσκονται πίσω απ’ αυτή την άθλια όσο και ντροπιαστική εικόνα.

Το απερίγραπτο γεγονός μάς μετέφερε αναγνώστης της εφημερίδας Ταχυδρόμος Άρτας, στον οποίο δώσαμε βάση καταγράφοντας το ρεπορτάζ που παρουσιάζουμε. Έχει απόλυτο δί- κιο. Και προφανώς συμφωνούμε μαζί του ότι όλο αυτό είναι έργο κυνηγών, των οποίων σεβόμαστε μεν το χόμπι τους πλην όμως το… τερμάτισαν. Και μ’ αυτό διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως.

Ο λόφος Περάνθης δεν τούς ανήκει για να τον μετατρέπουν κατά το δοκούν σε πεδίο βολής! Ανήκει στο δημόσιο και επομένως δικαιώματα έχουν όλοι οι πολίτες. Και αυτοί που πηγαίνουν να κάνουν τη βόλτα τους για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα και οι περιπατητές, και οι αθλητές για τους οποίους αποτελεί ιδανικό μέρος προπονήσεων, και ο Σύλλογος Δρομέων που σε κάθε ευκαιρία αναδεικ- νύει την περιοχή, και ο Ορειβατικός Σύλλογος που με ανακοινώσεις του δεν παραλείπει να κάνει εκκλήσεις για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά – γιατί όχι – και οι εποχούμενοι είτε ποδηλάτων είτε αυτοκινήτων που σίγουρα δεν αισθάνονται όμορφα μ’ αυτό το οικτρό θέαμα που βλέπουν, το οποίο μόνο οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί.

Φανταστείτε τι μήνυμα θα στέλναμε στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος δρόμος επιλέγονταν από κάποια αρχή ή κάποιους φορείς για την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος, καθώς κατά τα άλλα φέ-ρει προδιαγραφές γι’ αυτό το σκοπό! Αξίζει μάλιστα να τονιστεί ότι θα πρέπει να είναι ο μοναδικός στην Άρτα με ειδική διαδρομή για περιπατητές και ποδηλάτες, η οποία κατασκευάστηκε για να παρέχει ασφάλεια. Ο μοναδικός πλην όμως αλώθηκε από κυνηγούς αφήνοντας το αισχρό αποτύπωμά τους.

Όση διάρκεια κάναμε το ρεπορτάζ την περασμένη Κυριακή το πρωί, συναντήσα-με δύο νέους δρομείς. Ερωτώντας τον έναν εξ αυτών για τα άδεια φυσίγγια, των οποίων επαναλαμβάνουμε ουκ έστιν αριθμός, και επειδή είναι γνώστης καθότι αποτελεί την αγαπημένη του αθλητική διαδ- ρομή, έδωσε την ίδια απάντηση με τον αναγνώστη μας: «Προέρχονται όλα από κυνηγούς». «Και τι κυνηγάνε εδώ πά- νω επανήλθαμε». «Πουλιά αλλά και αγριογούρουνα». «Είναι ενοχλητικό όλο αυτό» ήταν η επόμενη ερώτησή μας. Και η απάντηση: «Όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε».

Και επειδή μπορούμε να φανταστούμε, απευθυνόμαστε προς τον Κυνηγετικό Σύλλογο και πρωτίστως στον πρόεδρό του, καλώντας τον να πάρει μέτρα με σκοπό να συνετίσει όσους εξασκούν το μη απαγορευμένο μεν «σπορ» τους», αλλά νομίζουμε εν πολλοίς ασύμβατο, απαράδεκτο και επιβλαβή για τους άλλους πολίτες τρόπο που στο κάτω – κάτω της γραφής δεν χρωστάνε τίποτα να γίνονται μάρτυρες αυτού του αποτρόπαιου θεάματος.

Και επειδή, εξάλλου, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τα πάντα από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, αλλά και τις εθελοντικές εκστρατείες καθαρισμού για τις εικόνες ντροπής που αφήνουν πίσω τους συγκεκριμένοι ασεβείς προς το περιβάλλον, να αναλάβει «εδώ και τώρα» το έργο αυτό ο Κυνηγετικός Σύλλογος, καθαρίζοντας από τα χιλιάδες άδεια φυσίγγια τον δρόμο ώστε να απαλλαγούμε από την αίσθηση ότι διερχόμαστε μέσα από… πεδίο βολής και όχι από μια πανέμορφη διαδρομή.

 

 

 

Ταχυδρόμος Άρτας

Τελευταία νέα

Βασιλική Ανδρίτσου: «Δεν με αποσχόλησε τι θα πει η κοινωνία. Περισσότερο με ρώταγαν οι δημοσιογράφοι…»

Για τη μητρότητα, την επαγγελματική της πορεία αλλά και μίλησε η Βασιλική Ανδρίτσου στην εκπομπή Mega...

Λένα Παπαδοπούλου: Ο απίθανος λόγος για τον οποίο δεν παντρεύτηκε με τον σύντροφό της

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η Λένα Παπαδοπούλου στην εκπομπή «Mega Καλημέρα». Η αγαπημένη τραγουδίστρια...

Θάνος Κιούσης: «Πήγα ντυμένος ναύαρχος με πάστες και ζήτησα το χέρι της από τη γιαγιά της»

Ο πολυτάλαντος Θάνος Κιούσης βρέθηκε στην παρέα της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου και μίλησε...

Άγγελος Μπράτης: «Έχω περάσει δύσκολα τα περασμένα χρόνια με την αναγνωρισιμότητα. Πλέον…»

Ο Άγγελος Μπράτης μίλησε στην εκπομπή Ελένη για την τηλεόραση, την αυθεντικότητα, τους γονείς του...

Περισσότερα