ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Περιπολικό σταθμευμένο παράνομα σε πεζοδρόμιο: Η νέα τάση στην αστυνομία;

Άρτα: Περιπολικό σταθμευμένο παράνομα σε πεζοδρόμιο: Η νέα τάση στην αστυνομία;

Δημοσιεύθηκε:

Ένας αναγνώστης του artinos.gr έστειλε φωτογραφίες που δείχνουν ένα περιπολικό να έχει σταθμεύσει πάνω σε πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών. Το περιστατικό αυτό εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την υπευθυνότητα και την εφαρμογή των νόμων από τους ίδιους τους υπεύθυνους για την επιβολή τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Βασ. Κωνσταντίνου την Τρίτη 28/05. Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από τον αναγνώστη, δείχνουν το περιπολικό σταθμευμένο παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο, δημιουργώντας δυσκολίες για τους πεζούς, ειδικά για άτομα με κινητικά προβλήματα ή γονείς με καροτσάκια.

Η ελληνική νομοθεσία είναι σαφής όσον αφορά το παράνομο παρκάρισμα. Το άρθρο 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει ότι η στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμια είναι παράνομη και επιφέρει πρόστιμα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ακόμα και τα οχήματα της αστυνομίας πρέπει να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες.

Από ηθική άποψη, οι αστυνομικοί, ως εκπρόσωποι του νόμου, έχουν την ευθύνη να δίνουν το σωστό παράδειγμα στους πολίτες. Όταν παραβιάζουν τους κανόνες, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς την αστυνομία και το νομικό σύστημα συνολικά.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί μια υπενθύμιση της σημασίας της υπεύθυνης στάθμευσης, ειδικά από τα οχήματα των αρχών που οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα. Η υπευθυνότητα και η διαφάνεια στην εφαρμογή των νόμων είναι θεμελιώδεις για την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το νομικό σύστημα. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά, οι αστυνομικοί θα επιλέξουν ένα πιο νόμιμο σημείο για να σταθμεύσουν – εκτός κι αν το περιπολικό τους αποφασίσει δοκιμάσει τη μόδα του ‘Πεζοδρομίου parking..’

Τελευταία νέα

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Horizon: Ένα αμερικανικό έπος - Ο Κέβιν Κόστνερ κατακτά εκ νέου την Άγρια Δύση Τo...

Έρχεται στην Πρέβεζα και στην Άρτα η Παιδική παράσταση ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τρίτη 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος", στις 21.00 ΑΡΤΑ: Τετάρτη 3 Ιουλίου στο...

Περισσότερα