ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Περιπολικό σταθμευμένο παράνομα σε πεζοδρόμιο: Η νέα τάση στην αστυνομία;

Άρτα: Περιπολικό σταθμευμένο παράνομα σε πεζοδρόμιο: Η νέα τάση στην αστυνομία;

Δημοσιεύθηκε:

Ένας αναγνώστης του artinos.gr έστειλε φωτογραφίες που δείχνουν ένα περιπολικό να έχει σταθμεύσει πάνω σε πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών. Το περιστατικό αυτό εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την υπευθυνότητα και την εφαρμογή των νόμων από τους ίδιους τους υπεύθυνους για την επιβολή τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Βασ. Κωνσταντίνου την Τρίτη 28/05. Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από τον αναγνώστη, δείχνουν το περιπολικό σταθμευμένο παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο, δημιουργώντας δυσκολίες για τους πεζούς, ειδικά για άτομα με κινητικά προβλήματα ή γονείς με καροτσάκια.

Η ελληνική νομοθεσία είναι σαφής όσον αφορά το παράνομο παρκάρισμα. Το άρθρο 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει ότι η στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμια είναι παράνομη και επιφέρει πρόστιμα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ακόμα και τα οχήματα της αστυνομίας πρέπει να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες.

Από ηθική άποψη, οι αστυνομικοί, ως εκπρόσωποι του νόμου, έχουν την ευθύνη να δίνουν το σωστό παράδειγμα στους πολίτες. Όταν παραβιάζουν τους κανόνες, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς την αστυνομία και το νομικό σύστημα συνολικά.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί μια υπενθύμιση της σημασίας της υπεύθυνης στάθμευσης, ειδικά από τα οχήματα των αρχών που οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα. Η υπευθυνότητα και η διαφάνεια στην εφαρμογή των νόμων είναι θεμελιώδεις για την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το νομικό σύστημα. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά, οι αστυνομικοί θα επιλέξουν ένα πιο νόμιμο σημείο για να σταθμεύσουν – εκτός κι αν το περιπολικό τους αποφασίσει δοκιμάσει τη μόδα του ‘Πεζοδρομίου parking..’

Τελευταία νέα

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Νέα τραγωδία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 20χρονος – Επέστρεφε από πανηγύρι και το αυτοκίνητό του «καρφώθηκε» σε δέντρο

Βαρύ είναι το πένθος στις Γκαγκάλες του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο για τον άδικο χαμό του...

Περισσότερα