ΑρχικήΉπειροςΆρτα: Πρωθυπουργική Δέσμευση για Κατασκευή Νέας Γέφυρας στον Άραχθο και την δημιουργία...

Άρτα: Πρωθυπουργική Δέσμευση για Κατασκευή Νέας Γέφυρας στον Άραχθο και την δημιουργία δυο κυκλικών κόμβων

Δημοσιεύθηκε:

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν υπόψη του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στην Άρτα ήταν η κατασκευή νέας γέφυρας στον Άραχθο, απαραίτητης για την απρόσκοπτη συγκοινωνία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Άρτας και τη λειτουργία της πόλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, και ο δήμαρχος Άρτας, Χριστόφορος Σιαφάκας, τόνισαν στον Πρωθυπουργό την ανάγκη για την υλοποίηση αυτού του έργου. Το Υπουργείο Υποδομών έχει ήδη ανοίξει πρόσκληση χρηματοδότησης για το έργο, με δικαιούχο τον Δήμο Αρταίων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ολοκληρώσει τις μελέτες τόσο για την κατασκευή της νέας γέφυρας όσο και για τη συντήρηση της υπάρχουσας. Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων έχει εκτιμηθεί στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Η μελέτη ζητά χρηματοδότηση ύψους 8,05 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, ποσό που περιλαμβάνει και τη συντήρηση της υπάρχουσας γέφυρας.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να προχωρήσει η δημοπράτηση των έργων.

Επιπλέον, το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων κόμβων: έναν στη διασταύρωση Νεοχώρι-Κωστακιοί και έναν στο άγαλμα του Τσολιά. Οι κόμβοι αυτοί αποτελούν αίτημα του Δήμου Αρταίων και θα συμβάλουν στην βελτίωση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των οδηγών στην περιοχή.

Τελευταία νέα

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Φιλιππιάδα για μια μοναδική συναυλία την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, προσφέρει...

Όλγα Γεροβασίλη: ΜΕΘ Άρτας σε ..αναστολή λειτουργίας!

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Αχαίας και...

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Περισσότερα