ΑρχικήΉπειροςΑυξημένη η προσέλευση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων λόγω έξαρσης του κορωνοϊού και...

Αυξημένη η προσέλευση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων λόγω έξαρσης του κορωνοϊού και γρίπης

Δημοσιεύθηκε:

Αυξημένη είναι η προσέλευση στα ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων της πόλης την τελευταία εβδομάδα ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης διασποράς του κορωνοϊού και της κοινής γρίπης αντίστοιχα, με επίσης αυξημένες και τις νοσηλείες.

Τα νοσοκομεία όχι μόνο των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της χώρας δέχονται πίεση που όπως ανέφερε η Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια παθολογίας στο ΠΓΝΙ, θυμίζει τις δύσκολες ημέρες της έξαρσης του κορωνοϊού με διακριτά ωστόσο χαρακτηριστικά καθώς τα συμπτώματα των ασθενών με κορωνοϊό είναι πολύ πιο ελαφριά από το παρελθόν, ενώ αντίθετα τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο έντονα.

Η κα Τσιάρα τόνισε ότι είναι αυταπόδεικτος ο ρόλος που έχουν παίξει οι συναθροίσεις των εορταστικών ημερών και η ελλιπής χρήση των μέτρων πρόληψης, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο τα μέτρα αυτά όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας να επανέλθουν τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένταση στην ταυτόχρονη εκδήλωση συμπτωμάτων τόσο του κορωνοϊού όσο και της κοινής γρίπης. Για τον κορωνοϊό πάντως τα συμπτώματα είναι ελαφριά με ήπια χαρακτηριστικά ειδικά στις νεότερες ηλικίες, ενώ για τους μεγαλύτερους και πιο ευάλωτους θα πρέπει να υπάρχει τεταμένη επαγρύπνηση και προσοχή.

Στη γρίπη τα συμπτώματα φαίνεται πως είναι πιο σημαντικά και εκεί αποδεικνύεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εμβολιασμού, ώστε αν κάποιος νοσήσει να περάσει τη γρίπη με ελαφρά συμπτωματολογία. Τα νοσοκομεία μας δέχονται πίεση, αλλά μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν», ανέφερε η κα Τσιάρα.

 

 

epirusonline.gr

Τελευταία νέα

Στο «σφυρί» Ιδιωτικό νησί στην Πρέβεζα – 3.750.000 ευρώ με οικοδομική άδεια για την κατασκευή ανεξάρτητων κατοικιών

Οι ελπίδες των 150 ιδιοκτητών νησιών ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι πωλούνται,...

Η παρουσίαση του βιβλίου “της σιωπής” του Φώτη Μαραζόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στο θέατρο ΦΑΟΣ η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «της σιωπής» του...

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...

Άρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Άρτας για απάτη από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα...

Περισσότερα

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...