ΑρχικήΉπειροςΔήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Δ'...

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Δ’ Αντιπροέδρου της Βουλής, για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις αστυνομικών από την Ήπειρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύθηκε:

Από την ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας από τη Νέα Δημοκρατία το 2019 η Ήπειρος έχει μπει σε δεύτερη μοίρα και όσον αφορά στη στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει φέρει στη Βουλή το ζήτημα των ελάχιστων ή και μηδενικών μεταθέσεων αστυνομικών στην Ήπειρο.

Ενδεικτικά οι υπ’ αριθμ. 1110/07.02.2024, 1631/08.11.2023, 3557/30.09.2022, 9702/17.09.2020,  944/26.09.2019 Ερωτήσεις και Αναφορές μας με τις οποίες αναδείξαμε την υποστελέχωση σε σχέση με τις οργανικές θέσεις αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών αρχών της Ηπείρου με προσωπικό και μέσα.

Ωστόσο, αντί να ενισχυθούν επιτέλους οι αστυνομικές αρχές στην Ήπειρο, σύμφωνα με την προ ημερών ανακοίνωση των Ενώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων Ηπείρου «μεγάλος αριθμός [αστυνομικών] διατάσσονται να μετακινηθούν παρά τη θέλησή τους και χωρίς να ληφθούν υπόψη οικογενειακά ή προσωπικά ζητήματα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη».

Για ακόμη μια φορά ο οικογενειακός προγραμματισμός των αστυνομικών υπαλλήλων τινάζεται στον αέρα καθώς η πολιτική ηγεσία αδυνατεί να κατανείμει το προσωπικό ορθολογικά.

Μάλιστα, αν και οι μετακινήσεις προβλέπεται να είναι τρίμηνες, η δαπάνη διαμονής δεν ξεπερνά τα τριάντα ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα, διατάσσεται να αποσπαστεί και ένας σημαντικός αριθμός οχημάτων εκ νέου, ο οποίος μαζί με τον τεράστιο και πρωτοφανή στα χρονικά, αριθμό αστυνομικών που από αρχές του έτους έχουν αποσπαστεί στην Αττική, θα λείπουν πλέον από το κομμάτι της αστυνόμευσης στις τοπικές κοινωνίες, όπως καταγγέλλουν οι Ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων Ηπείρου.

Είναι οι πολίτες της Περιφέρειας και δη της Ηπείρου, πολίτες δεύτερης κατηγορίας για την Κυβέρνηση;

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Μοιράζουν σαλμονέλα και σταφυλόκοκκο… με τα σχολικά γεύματα Σοκαριστικές φωτογραφίες με ωμό κοτόπουλο σε Δημοτικό σχολείο

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα σχολικά γεύματα που μοιράζονται καθημερινά στα σχολεία της Ελλάδας...

Περισσότερα