ΑρχικήΉπειροςΔημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας - Έρχεται...

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας – Έρχεται και δεύτερη αύξηση τον Σεπτέμβρη

Δημοσιεύθηκε:

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρωί της Παρασκευής η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναπροσαρμογή διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες (α) Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, (β) Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα, (γ) Α/Κ Χαλάστρας έως τον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων.

Τα τέλη διοδίων αυξάνονται από τα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο στα 0,04 λεπτά και κατά περίπτωση από 28% έως 32%.

Η απόφαση αναμένεται να εφαρμοστεί από σήμερα, άμεσως μόλις γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στα συστήματα της Εγνατίας Οδού, καθώς από τη σύμβαση παραχώρησης, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ «προ της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης θα αναπροσαρμοστούν τα τέλη διοδίων».

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 4 το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο εξής η τιμή για ένα ΙΧ στα διόδια της Τύριας ανεβαίνει στα 2,70€ από 2,10€, στα 1,55€ αυξάνονται τα διόδια στο Δροσοχώρι (από 1.20€) για τα ΙΧ και στα 1,90€ στο Μαλακάσι (από 1,40€).

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης, θα ακολουθήσουν ακόμη δύο αναπροσαρμογές μέχρι η χρέωση να φτάσει σε ορίζοντα τριετίας στο ύψος αυτής των υπολοίπων παραχωρημένων αυτοκινητοδρόμων, ήτοι 0,065€ ανά χιλιόμετρο, που με την τιμαριθμική αναπροσαρμογή εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνει στα 0,075€. Η δεύετερη αναπροσαρμογή θα γίνει με την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή (πιθανόν το Σεπτέμβριο) , με χρέωση 0,05€ λεπτά το χιλιόμετρο.

Τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, διαμορφώνονται ως εξής:

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Μοιράζουν σαλμονέλα και σταφυλόκοκκο… με τα σχολικά γεύματα Σοκαριστικές φωτογραφίες με ωμό κοτόπουλο σε Δημοτικό σχολείο

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα σχολικά γεύματα που μοιράζονται καθημερινά στα σχολεία της Ελλάδας...

Περισσότερα