ΑρχικήΉπειροςΔημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή Διοικητηρίου στην Πρέβεζα στο Κάστρο του...

Δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή Διοικητηρίου στην Πρέβεζα στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα – Στράτος Ιωάννου: “Είναι ένα έργο που η Πρέβεζα το περιμένει εδώ και 40 χρόνια! Ο εμβληματικός χώρος θα επιστρέψει στους πολίτες.

Δημοσιεύθηκε:

Την προκήρυξη του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή Διοικητηρίου στην Π.Ε Πρέβεζας προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 2.364.160 ευρώ και περιλαμβάνει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.
Είχε προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα διαδικασιών και προσπαθειών από την Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία έχει παραχωρηθεί ο χώρος, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και κυρίως να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το ΚΑΣ δεδομένου ότι πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο.
Επίσης εκτελέστηκαν και οι εργασίες προϋπολογισμού 200.000€ για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα κτίρια του πρώην Στρατοπέδου, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία της δημοπράτησης του διοικητηρίου το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, Φορείς Πολιτισμού κλπ, ενώ θα διαθέτει χώρους περιπάτου ,αναψυχής και πρασίνου για τους πολίτες.
Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 29 Μαΐου, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Αντιπεριφειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για την εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το επιστέγασμα συντονισμένων προσπαθειών που κατέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου.
“Είναι ένα έργο που η Πρέβεζα το περιμένει εδώ και 40 χρόνια” ανέφερε ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας ότι ο εμβληματικός αυτός χώρος θα επιστρέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς τους πολίτες.

Τελευταία νέα

Όλγα Γεροβασίλη: ΜΕΘ Άρτας σε ..αναστολή λειτουργίας!

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Αχαίας και...

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Horizon: Ένα αμερικανικό έπος - Ο Κέβιν Κόστνερ κατακτά εκ νέου την Άγρια Δύση Τo...

Περισσότερα