ΑρχικήΉπειροςΔιόδια: «Φωτιά» οι αυξήσεις - Με 41,15 ευρώ το ταξίδι Γιάννενα –...

Διόδια: «Φωτιά» οι αυξήσεις – Με 41,15 ευρώ το ταξίδι Γιάννενα – Αθήνα!

Δημοσιεύθηκε:

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν στο εξής όσοι ταξιδέψουν από τα Γιάννενα και γενικότερα την Ήπειρο προς την Αθήνα και το αντίστροφο, καθώς από την Πρωτοχρονιά ισχύουν πλέον οι νέες αυξημένες τιμές διέλευσης στους σταθμούς διοδίων της Ιόνιας Οδού αλλά και του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Κόρινθος, καθώς και στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Συγκεκριμένα, για όσους κάνουν τη διαδρομή από Ήπειρο προς Αθήνα ή το αντίστροφο μέσω των αυτοκινητόδρομων το κόστος για επιβατικό αυτοκίνητο έχει αυξηθεί κατά 2,75 ευρώ. Συνολικά το ταξίδι μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου κοστίζει πλέον 41,15 ευρώ από 38,25 ευρώ που ήταν μέχρι την περασμένη Κυριακή, με την αύξηση να ανέρχεται σε ποσοστό της τάξης του 7,2%.

Οι αυξήσεις

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στην Ιόνια, στο σταθμό Τερόβου το τέλος από 3,15 πήγε στα 3,35 ευρώ, στο Μενίδι από 3,05 στα 3,25, στο Αγγελόκαστρο από 3,55 στα 3,85 ευρώ, στην Κλόκοβα από 3,00 ανέβηκε στα 3,25, ενώ το τέλος της γέφυρας Ρίου από 13,70 πήγε πλέον στα 14,60 ευρώ. Αντίστοιχες αυξήσεις έχουν γίνει και στους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Κόρινθος.

Έτσι, στα διόδια Ρίου το τέλος διέλευσης είναι πλέον 2,40 ευρώ, στον Ελαιώνα 3,50 ευρώ, στο Κιάτο 2,50 ευρώ, στον Ισθμό 1,90 και στην Ελευσίνα 2,30 ευρώ.

Οι άλλοι δρόμοι

Η διαδρομή Αθήνας – Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβανομένων των διοδίων Μαλγάρων, τα οποία ανήκουν στην Εγνατία Οδό) κοστίζει πλέον 33,55 ευρώ από 31,35 ευρώ που ήταν μέχρι προχθές. Η διαδρομή Αθήνας – Πάτρας κοστίζει 12,60 από 11,80 ευρώ. Η δε διαδρομή Αθήνας – Τρικάλων (μέσω Ε65) κοστίζει 19,35 από 17,95 ευρώ.

Αυξήσεις πάντως δεν έχουν τεθεί σε ισχύ στα διόδια της Εγνατίας, όπως και σε εκείνα της Αττικής Οδού στην Αθήνα. Όσον αφορά στον πρώτο αυτοκινητόδρομο, η αύξηση στα τέλη διέλευσης αναμένεται να γίνει μέσα στη νέα χρονιά, καθώς η Εγνατία είναι σε διαδικασία παραχώρησης και σχετική νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι πριν από την υπογραφή σύμβασης θα πρέπει να αυξηθούν οι τιμές των διοδίων, χρεώνοντας αντί για 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο σήμερα, 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Τελευταία νέα

Σε Εξέλιξη Έρευνα από την ΑΑΔΕ – Στο μικροσκόπιο όλοι οι «φτωχοί» με ακριβά γούστα

Ελέγχουμε όλο το φάσμα της οικονομίας, αλλά μια που μιλάμε για τον συγκεκριμένο έλεγχο,...

Φυσικό υδρογόνο: Ο νέο ενεργειακός «χρυσός» που κρύβεται στην Ήπειρο

Έρευνες για τον εντοπισμό υπόγειων «ταμιευτήρων», οι οποίοι ενδέχεται να περιέχουν έναν νέο ενεργειακό...

“Το Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης Ξεπερνά τα Σύνορα – Ταξίδεψε στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής στο Σικάγο

Τα πολύ σημαντικά νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τις εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσης...

Καταστροφή από τη φωτιά σε επιχείρηση ξυλείας στην Καλαμιά Άρτας

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (19/2), σε επιχείρηση εμπορίας ξυλείας στην...

Περισσότερα