ΑρχικήΉπειροςΕ ΚΟΗ Ηπείρου: Πρόστιμο 500 ευρώ, κατάσχεση Όπλου και Δικογραφία σε κυνηγό...

Ε ΚΟΗ Ηπείρου: Πρόστιμο 500 ευρώ, κατάσχεση Όπλου και Δικογραφία σε κυνηγό για παράνομη θήρα

Δημοσιεύθηκε:

Στην περιοχή της Ηπείρου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας αντιμετώπισε πρόσφατα δύο σημαντικά περιστατικά που αφορούν την παράνομη θήρα και την παγίδευση άγριων ζώων.

Στο πρώτο περιστατικό, ένα άτομο συνελήφθη να ασκεί θήρα χωρίς να διαθέτει έγκυρη άδεια θήρας. Το γεγονός αυτό σημειώθηκε στην Τ.Κ Γραμμένου του Δήμου Ζίτσας, όπου η Θηροφυλακή, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε το άτομο να κυνηγά πτερωτά θηράματα. Ως αποτέλεσμα, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο του παραβάτη, ενώ σχηματίστηκε και σχετική δικογραφία.

Στο δεύτερο περιστατικό, η Θηροφυλακή ενημερώθηκε για την παρουσία αυτοσχέδιων συρμάτινων θηλιών στον παλιό οικισμό της Τ.Κ Πλαγιάς του Δήμου Κόνιτσας. Ένας αγριόχοιρος είχε παγιδευτεί σε μία από αυτές τις θηλιές, αλλά ευτυχώς βρέθηκε σε καλή κατάσταση και κατάφερε να απελευθερωθεί χωρίς σοβαρά τραύματα. Η Θηροφυλακή πραγματοποίησε έλεγχο στην περιοχή και αφαίρεσε περαιτέρω παγίδες, ενώ η περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Αυτά τα περιστατικά υπογραμμίζουν τη σημασία της τήρησης των νόμων θήρας και της προστασίας της άγριας πανίδας. Η παράνομη θήρα και η χρήση παγίδων αποτελούν σοβαρές απειλές για τα άγρια ζώα και διαταράσσουν την οικολογική ισορροπία.

Η ενεργή παρουσία και η επιτήρηση από τις Θηροφυλακές είναι κρίσιμη για την αποτροπή τέτοιων πράξεων και για τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής. Είναι επίσης ένας υπενθύμιση ότι η συνεργασία του κοινού με τις αρχές είναι θεμελιώδης για την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της βιώσιμης συμβίωσης ανθρώπων και ζώων.

Τελευταία νέα

Νέο μπαράζ αυξήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Μετά και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, στα σούπερ μάρκετ μειώθηκαν το Μάρτιο οι τιμές σε...

Αυξημένη ήταν το 2023 η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας

Αυξημένη ήταν το 2023 η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας και στο Μουσείο...

Ισημερινός: Οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ηγέτη της συμμορίας Los Lobos

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ισημερινού και η εθνική αστυνομία ανακοίνωσαν  ότι συνέλαβαν...

Ευρωεκλογές: Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος – Πού εντοπίζονται οι περισσότερες, ποιες οι ηλικίες

Περισσότεροι από 114.200 ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί έως σήμερα προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές...

Περισσότερα