ΑρχικήΉπειροςΕγνατία ΑΕ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας στην σήραγγα Μαλακάσι ούτε σε...

Εγνατία ΑΕ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας στην σήραγγα Μαλακάσι ούτε σε οποιαδήποτε άλλη σήραγγα ή τμήμα της Εγνατίας Οδού

Δημοσιεύθηκε:

Για έναν περίπου μήνα, όσο διήρκησε ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις αναφορές του Περιφερειάρχη Ηπείρου στην… επικινδυνότητα της Εγνατίας Οδού και την σήραγγα που είναι έτοιμη να καταρρεύσει, η Εγνατία ΑΕ δεν είπε ούτε μία λέξη. Το θέμα χειρίστηκε και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος. Οι διοικούντες την Εγνατία δυσανασχέτησαν επειδή χρειάστηκε να βρεθούν δύο Σαββατοκύριακα στην Ήπειρο αλλά και πάλι υποστήριξαν ότι η… σιωπή τους στο θέμα που αναστάτωσε τη χώρα ήταν επιλογή τους!

Την απάντηση λοιπόν της εταιρείας, που για πρώτη φορά τοποθετείται δημόσια, διαβίβασε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας. Η Εγνατία στην τρισέλιδη απάντησή της τονίζει ότι ο οδικός άξονας παρακολουθείται καθημερινά και όπου ανακύπτει πρόβλημα γίνονται άμεσες παρεμβάσεις.

Τυχόν βλάβες που κρίνονται επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια επισημαίνονται άμεσα και αποκαθίστανται κατά μέγιστο εντός δέκα ημερών από  τη διενέργεια αυτοψίας. Τα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο συνολικού μήκους 120 χιλιομέτρων, αποτελούνται από τα πλέον πολυσύνθετα τεχνικά έργα, η παρακολούθηση και η συντήρηση των οποίων γίνεται επίσης ανελλιπώς μέσω των συμβάσεων συντήρησης και λειτουργίας. Τονίζεται ακόμη πως τα τμήματα της Εγνατίας στην Ήπειρο εποπτεύονται σε 24ωρη βάση από σύγχρονα Κέντρου Ελέγχου της κυκλοφορίας στις περιοχές των Ιωαννίνων και του Ανηλίου Μετσόβου.

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας ούτε στη συγκεκριμένη σήραγγα ούτε σε οποιαδήποτε άλλη σήραγγα ή τμήμα της Εγνατίας Οδού. Η λειτουργία των σηράγγων εποπτεύεται και διαχειρίζεται με τη χρήση των πλέον σύγχρονων συστημάτων, ενώ η επιθεώρηση, συντήρηση και λειτουργία του συνόλου της οδού εκτελούνται αδιάκοπα. Οποιεσδήποτε προβλέψιμες βλάβες που προκύπτουν υπόκεινται σε αυστηρό πρόγραμμα παρακολούθησης, μελέτης και άμεσης αντιμετώπισης.

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον Ισραηλινό συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα...

Έντονες Αντιδράσεις για την Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, εξαιτίας...

Ιωαννινα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα αιολικά σε Κούρεντα και Γοργόμυλο

Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου...

Εκπληκτική Ανακάλυψη: 800 Ετών Μεσαιωνικές Ταφόπλακες Βρέθηκαν σε Ναυάγιο στη Βρετανία (Βίντεο)

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών...

Περισσότερα