ΑρχικήΉπειροςΕξέλιξη και πρόοδος στην οδική σύνδεση Λευκάδας - Άκτιο στο Δυτικό Άξονα

Εξέλιξη και πρόοδος στην οδική σύνδεση Λευκάδας – Άκτιο στο Δυτικό Άξονα

Δημοσιεύθηκε:

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιθεώρησε σήμερα την πρόοδο υλοποίησης του έργου «Κατασκευή – Αναβάθμιση Οδικής Σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στα νέα οδικά τμήματα του έργου:

  1. Προόδου Στην Οδική Σύνδεση της Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας: Κατά την επίσκεψή μου, παρατήρησα την πρόοδο στα δύο νέα οδικά τμήματα του έργου. Το πρώτο τμήμα, από τη Βόνιτσα προς τη Λευκάδα, έχει μήκος περίπου 16 χιλιόμετρα. Το δεύτερο τμήμα, από το Άκτιο προς τον Αγ. Νικόλαο, εκτείνεται περίπου σε 5 χιλιόμετρα.
  2. Ολοκλήρωση Τμήματος Άκτιο – Αγ. Νικόλαος: Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τμήματος Άκτιο – Αγ. Νικόλαος. Η παράδοση αυτού του τμήματος στη χρήση θα διευκολύνει τη συνέχιση των εργασιών στο τμήμα Βόνιτσα – Άγ. Νικόλαος χωρίς την ταυτόχρονη κυκλοφορία οχημάτων.
  3. Προβλέψεις Ολοκλήρωσης Τμήματος Άγ. Νικόλαος – Λευκάδα: Αναμένεται ότι το τμήμα Άγ. Νικόλαος – Λευκάδα θα παραδοθεί εντός του 2024.
  4. Συμβολή του Έργου στη Βελτίωση της Υφιστάμενης Οδικής Υποδομής: Τα νέα οδικά τμήματα θα αντικαταστήσουν ή θα βελτιώσουν υφιστάμενα τμήματα οδικών δικτύων, ενισχύοντας έτσι την ολοκληρωμένη μεταφορική υποδομή της περιοχής.
  5. Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ: Το έργο χρηματοδοτείται συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΤΠΑ, συμβάλλοντας στην προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και της οικονομικής συνοχής.

Αυτά τα νέα οδικά τμήματα αποτελούν σημαντικές υποδομές που συμβάλλουν στη βελτίωση της μεταφορικής υποδομής και στην ανάπτυξη της περιοχής, προσφέροντας σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την οικονομία.

Τελευταία νέα

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Φιλιππιάδα για μια μοναδική συναυλία την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, προσφέρει...

Όλγα Γεροβασίλη: ΜΕΘ Άρτας σε ..αναστολή λειτουργίας!

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Αχαίας και...

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Περισσότερα