ΑρχικήΉπειροςΉπειρο: Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προσανατολίζονται οι αγρότες μετά και τις...

Ήπειρο: Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προσανατολίζονται οι αγρότες μετά και τις διαμαρτυρίες

Δημοσιεύθηκε:

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προσανατολίζονται οι αγρότες μετά και τις διαμαρτυρίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες κυρίως σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Όπως είναι γνωστό, στους δρόμους βρίσκονται και αγρότες από τη Γερμανία και τη Γαλλία, μέχρι την Ολλανδία και την Πολωνία αντιδρώντας στις επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τη λεγόμενη «Πράσινη Συμφωνία» της Ε.Ε. χωρίς όμως- όπως αναφέρουν- οι εθνικές κυβερνήσεις να λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Και ενώ οι κινητοποιήσεις φαίνεται να παίρνουν πανευρωπαϊκή διάσταση, την Παρασκευή στην Άρτα αγρότες με τρακτέρ πορεύτηκαν στο Δημαρχείο και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού ενημέρωσε τη Δημοτική αρχή για τα προβλήματα του κλάδου.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι αγρότες τις Πρέβεζας, όπου συγκεντρώθηκαν  στο Λούρο.

Στα Γιάννενα το βράδυ του Σαββάτου αγρότες από όλη την Ήπειρο διαδήλωσαν με τα τρακτέρ τους φτάνοντας μπροστά στην Περιφέρεια και αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος που θα αποστείλουν προς όλους τους θεσμικούς φορείς για τη στήριξη του αγώνα τους. Ταυτόχρονα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας να συμπαραταχθούν και να υπερασπιστούν τον πρωτογενή τομέα που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε επαφή με εκπροσώπους αγροτών άλλων περιοχών με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη διάρκεια της έκθεσης agrotika στις αρχές Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και ο αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Τελευταία νέα

Στο «σφυρί» Ιδιωτικό νησί στην Πρέβεζα – 3.750.000 ευρώ με οικοδομική άδεια για την κατασκευή ανεξάρτητων κατοικιών

Οι ελπίδες των 150 ιδιοκτητών νησιών ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι πωλούνται,...

Η παρουσίαση του βιβλίου “της σιωπής” του Φώτη Μαραζόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στο θέατρο ΦΑΟΣ η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «της σιωπής» του...

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...

Άρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Άρτας για απάτη από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα...

Περισσότερα

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...