ΑρχικήΉπειροςΉπειρος: Κατά 8% μειώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Απρίλιο

Ήπειρος: Κατά 8% μειώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Απρίλιο

Δημοσιεύθηκε:

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σημείωσε νέα μείωση, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η ΔΥΠΑ για τον μήνα Απρίλιο.

Σε εθνικό επίπεδο, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε σε 871.314 άτομα, καταγράφοντας μείωση κατά 105.059 άτομα (-10,8%) σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο. Και στην Ήπειρο, η μείωση ήταν σημαντική, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων να μειώνεται από 27.977 τον Μάρτιο σε 25.744 τον Απρίλιο, καταγράφοντας μείωση της τάξης των 2.233 ατόμων (-8%).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι άνδρες ανέργοι ανήλθαν σε 300.262 άτομα (ποσοστό 34,5%), ενώ οι γυναίκες σε 571.052 άτομα (ποσοστό 65,5%). Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 31,7%.

Στο επίπεδο της εκπαίδευσης, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, φθάνοντας τα 415.414 άτομα (ποσοστό 47,7%). Στις Περιφέρειες, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, με ποσοστό 32,6% και 19,7% αντίστοιχα.

Τέλος, στον τομέα των επιδοτούμενων ανέργων, ο αριθμός τους έφτασε τα 172.678 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν κοινοί ανέργοι, οι οικοδόμοι, και εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, με την Ήπειρο να συνεισφέρει με 5.414 επιδοτούμενους ανέργους.

Τελευταία νέα

Κρήτη: Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον Ισραηλινό συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα...

Έντονες Αντιδράσεις για την Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, εξαιτίας...

Ιωαννινα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα αιολικά σε Κούρεντα και Γοργόμυλο

Αρνητικές ήταν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου...

Εκπληκτική Ανακάλυψη: 800 Ετών Μεσαιωνικές Ταφόπλακες Βρέθηκαν σε Ναυάγιο στη Βρετανία (Βίντεο)

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών...

Περισσότερα