ΑρχικήΉπειροςΉπειρος: Εντυπωσιακή επιτυχία το προηγούμενο έτος στον τομέα του τουρισμού

Ήπειρος: Εντυπωσιακή επιτυχία το προηγούμενο έτος στον τομέα του τουρισμού

Δημοσιεύθηκε:

Ήπειρος κατέγραψε μια εντυπωσιακή επιτυχία το προηγούμενο έτος στον τομέα του τουρισμού, όχι με βάση τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά με την υψηλή ικανοποίηση αυτών που επισκέφθηκαν την περιοχή. Ανεξάρτητα από την εποχή, η Ήπειρος ξεχώρισε ως η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε ικανοποίηση επισκεπτών.

Η επιτυχία αυτή αποδίδεται στην ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, ενώ η γεωγραφία και η ιστορία της περιοχής συνέβαλαν επίσης στο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, το Net Promoter Score (NPS) για το 2023 ήταν 51, διατηρώντας υψηλά επίπεδα ικανοποίησης. Στα ξενοδοχεία 5 αστεριών το NPS ήταν 61, ενώ στα 4 και 3 αστέρων ήταν 52. Τα ξενοδοχεία 1-2 αστεριών είχαν NPS 45, κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, έξι περιοχές είχαν υψηλότερο NPS από το μέσο όρο, ενώ οκτώ είχαν χαμηλότερο. Η Ήπειρος είχε το υψηλότερο NPS με 69, ακολουθούμενη από τις Κυκλάδες με 67 και τη Δυτική Μακεδονία με 64. Οι χαμηλότερες επιδόσεις καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα και την Αττική με 46, και στους Ιόνιους Νήσους με 41. Στην Ήπειρο, το NPS ήταν πάνω από 70 κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Απρίλιο και Νοέμβριο-Δεκέμβριο, ενώ στις Κυκλάδες το NPS ήταν πάνω από 70 στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, με μια μικρή πτώση στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Στα Ιόνια Νησιά, το NPS υποχώρησε στο 30 κατά τον Αύγουστο.

Τελευταία νέα

Η αποτυχία του διαδημοτικού έργου ύδρευσης της παραλιακής ζώνης Πρέβεζας και Πάργας

Το διαδημοτικό έργο ύδρευσης για τους οικισμούς Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και...

Πρόστιμο 181.871 ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου για την περιβαλλοντική καταστροφή στον ποταμό Λούρο

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ επέβαλαν πρόστιμο 181.871 ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου λόγω του...

Ήπειρος: Οδηγούσε τύφλα στο μεθύσι στο αντίθετο ρεύμα στην Ιόνια οδό

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Ιόνια οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας, όταν μια οδηγός βρέθηκε να...

«Σαρώνει» η ακρίβεια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η χώρα μας είναι η δεύτερη ακριβότερη στην Ευρώπη.

«Σαρώνει» η ακρίβεια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat η χώρα μας είναι...

Περισσότερα