ΑρχικήΉπειροςΉπειρος: Εντυπωσιακή επιτυχία το προηγούμενο έτος στον τομέα του τουρισμού

Ήπειρος: Εντυπωσιακή επιτυχία το προηγούμενο έτος στον τομέα του τουρισμού

Δημοσιεύθηκε:

Ήπειρος κατέγραψε μια εντυπωσιακή επιτυχία το προηγούμενο έτος στον τομέα του τουρισμού, όχι με βάση τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά με την υψηλή ικανοποίηση αυτών που επισκέφθηκαν την περιοχή. Ανεξάρτητα από την εποχή, η Ήπειρος ξεχώρισε ως η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε ικανοποίηση επισκεπτών.

Η επιτυχία αυτή αποδίδεται στην ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, ενώ η γεωγραφία και η ιστορία της περιοχής συνέβαλαν επίσης στο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, το Net Promoter Score (NPS) για το 2023 ήταν 51, διατηρώντας υψηλά επίπεδα ικανοποίησης. Στα ξενοδοχεία 5 αστεριών το NPS ήταν 61, ενώ στα 4 και 3 αστέρων ήταν 52. Τα ξενοδοχεία 1-2 αστεριών είχαν NPS 45, κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, έξι περιοχές είχαν υψηλότερο NPS από το μέσο όρο, ενώ οκτώ είχαν χαμηλότερο. Η Ήπειρος είχε το υψηλότερο NPS με 69, ακολουθούμενη από τις Κυκλάδες με 67 και τη Δυτική Μακεδονία με 64. Οι χαμηλότερες επιδόσεις καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα και την Αττική με 46, και στους Ιόνιους Νήσους με 41. Στην Ήπειρο, το NPS ήταν πάνω από 70 κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Απρίλιο και Νοέμβριο-Δεκέμβριο, ενώ στις Κυκλάδες το NPS ήταν πάνω από 70 στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, με μια μικρή πτώση στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Στα Ιόνια Νησιά, το NPS υποχώρησε στο 30 κατά τον Αύγουστο.

Τελευταία νέα

Ένα ήσυχο μέρος: ημέρα πρώτη (A Quiet Place: Day One) από Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ταινία «Ενα Ησυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι και το σίκουελ της τρία χρόνια...

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Περισσότερα