ΑρχικήΉπειροςΉπειρος: Στους 7.423 ανέρχονται οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά...

Ήπειρος: Στους 7.423 ανέρχονται οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά με επιστολική ψήφο.

Δημοσιεύθηκε:

Στις 9 Ιουνίου καλούνται οι πολίτες να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές 2024, με την ψηφοφορία να διεξάγεται φέτος τόσο σε εκλογικά τμήματα όσο και μέσω της επιστολικής ψήφου.

Συγκεκριμένα, για τους Ελληνες πολίτες ή πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ψηφίζουν στην Ελλάδα, το εκλογικό τμήμα καθορίζεται με βάση τη διεύθυνση κατοικίας.

Τα εκλογικά τμήματα ανέρχονται στην Ήπειρο σε 137, ενώ σε αυτά θα ψηφίσουν και οι ετεροδημότες καθώς και οι πολίτες-εκλογείς κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατανομή των εκλογέων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά με επιστολική ψήφο. Στην Ήπειρο οι ψηφοφόροι είναι 7.423 εκ των οποίων οι 3.437 από τα Ιωάννινα, στην Άρτα 1.865, στην Πρέβεζα 1.203 και στη Θεσπρωτία 918.
Τις τελευταίες ημέρες άρχισε η αποστολή email, sms ή μήνυμα στο viber στους εκλογείς ότι ξεκίνησε η αποστολή του φακέλου τους και ότι έχουν τη δυνατότητα μέσω συνδέσμου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αποστολής μέχρι την άφιξη στην πόρτα τους ενώ κάποιοι έχουν ήδη λάβει και τον σχετικό φάκελο.
Όπως αναφέρεται στις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών που εσωκλείονται, η παραλαβή του υλικού γίνεται μόνο από τον ίδιο τον εγγεγραμμένο ή από εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτόν πρόσωπο. Για την εξουσιοδότηση απαιτείται θεώρηση γνησίου υπογραφής από δημόσια αρχή ή μέσω της ηλεκτρονικής πύλης gov.gr.
Η εξακρίβωση της ταυτότητας του παραλήπτη διενεργείται από τους διανομείς των ανάδοχων εταιριών που διακινούν το υλικό της επιστολικής ψήφου.

Οι ψηφοφόροι που καλούνται στις κάλπες θα εκλέξουν συνολικά 21 ευρωβουλευτές, όπως ακριβώς και στις ευρωεκλογές του 2019.

Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές εκλογές στη χώρα μας θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα.

Τελευταία νέα

Ένα ήσυχο μέρος: ημέρα πρώτη (A Quiet Place: Day One) από Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ταινία «Ενα Ησυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι και το σίκουελ της τρία χρόνια...

Ψηφιακή κάρτα: Μία ώρα «μπόνους» στους εργοδότες με την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την 1η Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τόσο η ψηφιακή κάρτα οργάνωσης του ωραρίου όσο και...

Φωτιά στα Τζουμέρκα – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς ξέσπασε φωτιά στα Τζουμέρκα. Η πυρκαγιά...

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο σάτυρο

Τέσσερα ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 50χρονο άντρα, μέσα σε αστικό λεωφορείο...

Περισσότερα