ΑρχικήΉπειροςΉπειρος: Την επόμενη πενταετία η πρόσβαση στα δίκτυα του φυσικού αερίου

Ήπειρος: Την επόμενη πενταετία η πρόσβαση στα δίκτυα του φυσικού αερίου

Δημοσιεύθηκε:

Μια νέα εποχή ανάπτυξης και διασύνδεσης ξεκινά για την ελληνική ενέργεια, καθώς το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας enaon EDA για την περίοδο 2024-2028 ανακοινώνει φιλόδοξους στόχους για τη διάδοση και τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Το πρόγραμμα προβλέπει συνολικές επενδύσεις ύψους 769 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία, με στόχο την ανάπτυξη 2.625 χιλιομέτρων νέων δικτύων και τη δημιουργία 113.663 νέων συνδέσεων. Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσπάθεια για τη βελτίωση και την ενίσχυση της υποδομής του φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι περιοχές που θα επωφεληθούν περισσότερο από αυτές τις επενδύσεις είναι οι εξής: Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα. Αυτές οι περιοχές αναμένεται να λάβουν συνολικά περίπου 572.6 εκατομμύρια ευρώ από τις συνολικές επενδύσεις.

Σημαντικά ποσά αναμένονται να επενδυθούν στην Ήπειρο, με το σύνολο των επενδύσεων να φτάνει τα 43.5 εκατομμύρια ευρώ για την πενταετία. Αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή 183 χιλιομέτρων νέων δικτύων και τη δημιουργία 4.294 νέων συνδέσεων. Επιπλέον, οι πόλεις της Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας αναμένεται να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, ενισχύοντας έτσι την ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Αυτά τα μεγάλα έργα ανάπτυξης αναμένεται να έχουν ευρύτατα οφέλη για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Η αύξηση της πρόσβασης στο φυσικό αέριο θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ενώ η ανάπτυξη της υποδομής θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Τελευταία νέα

Αυξημένη ήταν το 2023 η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας

Αυξημένη ήταν το 2023 η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας και στο Μουσείο...

Ισημερινός: Οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ηγέτη της συμμορίας Los Lobos

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ισημερινού και η εθνική αστυνομία ανακοίνωσαν  ότι συνέλαβαν...

Ευρωεκλογές: Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος – Πού εντοπίζονται οι περισσότερες, ποιες οι ηλικίες

Περισσότεροι από 114.200 ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί έως σήμερα προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές...

Ο Γκουτέρες αποδέχθηκε τις συστάσεις ανεξάρτητης αξιολόγησης σχετικά με την UNRWA

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες αποδέχθηκε τις συστάσεις ανεξάρτητης αξιολόγησης σχετικά...

Περισσότερα