ΑρχικήΉπειροςΉπειρος: Την επόμενη πενταετία η πρόσβαση στα δίκτυα του φυσικού αερίου

Ήπειρος: Την επόμενη πενταετία η πρόσβαση στα δίκτυα του φυσικού αερίου

Δημοσιεύθηκε:

Μια νέα εποχή ανάπτυξης και διασύνδεσης ξεκινά για την ελληνική ενέργεια, καθώς το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας enaon EDA για την περίοδο 2024-2028 ανακοινώνει φιλόδοξους στόχους για τη διάδοση και τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Το πρόγραμμα προβλέπει συνολικές επενδύσεις ύψους 769 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία, με στόχο την ανάπτυξη 2.625 χιλιομέτρων νέων δικτύων και τη δημιουργία 113.663 νέων συνδέσεων. Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική προσπάθεια για τη βελτίωση και την ενίσχυση της υποδομής του φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι περιοχές που θα επωφεληθούν περισσότερο από αυτές τις επενδύσεις είναι οι εξής: Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα. Αυτές οι περιοχές αναμένεται να λάβουν συνολικά περίπου 572.6 εκατομμύρια ευρώ από τις συνολικές επενδύσεις.

Σημαντικά ποσά αναμένονται να επενδυθούν στην Ήπειρο, με το σύνολο των επενδύσεων να φτάνει τα 43.5 εκατομμύρια ευρώ για την πενταετία. Αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή 183 χιλιομέτρων νέων δικτύων και τη δημιουργία 4.294 νέων συνδέσεων. Επιπλέον, οι πόλεις της Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας αναμένεται να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, ενισχύοντας έτσι την ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Αυτά τα μεγάλα έργα ανάπτυξης αναμένεται να έχουν ευρύτατα οφέλη για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Η αύξηση της πρόσβασης στο φυσικό αέριο θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ενώ η ανάπτυξη της υποδομής θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Τελευταία νέα

Τραγωδία στο αεροδρόμιο του Ακτίου: Σκοτώθηκε 26χρονος σε τραγικό τροχαίο ατύχημα

Ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σε δρόμο κοντά στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου. Σύμφωνα...

Η Μάχη για τον Λιμένα Πρέβεζας: Στις 22 Μαΐου η Αγωγή των 9.000.000 Ευρώ

Στις 22 Μαΐου 2024, το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων θα εξετάσει μια αγωγή που έχει...

Ιωάννινα: Μαθητές συνελήφθησαν για ναρκωτικά και ξυλοδαρμό σε αστυνομικό

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων,...

Τρακτέρ καταπλάκωσε και σκότωσε 61χρονο αγρότη

Ο άτυχος οδηγός διεκομίσθη με βαριά τραύματα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες...

Περισσότερα