ΑρχικήΉπειροςΗπειρος: To πρόστιμο των 3 εκατ. ευρώ και οι ευθύνες Καχριμάνη

Ηπειρος: To πρόστιμο των 3 εκατ. ευρώ και οι ευθύνες Καχριμάνη

Δημοσιεύθηκε:

Μπορεί και να… ονειρεύεται να επιστρέψει στην ευθύνη του η διαχείριση των απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και με την επίκληση της δυνητικότητας του νόμου, απευθύνθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου προς τα αιρετά μέλη του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου για να τους πει πως αν δεν είναι έτοιμα, μπορούν και να εγκαταλείψουν την αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων…

“Για τα σκουπίδια ο νόμος ήταν δυνητικός, όταν τον πήρανε ο ΦΟΔΣΑ, αν δεν είναι έτοιμοι και αν δε θέλουν, δεν το παίρνουν”… Με αυτά τα λίγο ακαταλαβίστικα ελληνικά, ο Περιφερειάρχης θέλησε να απαντήσει στα μέλη της διοίκησης του ΑΣΔΣΑ που στις 27 Νοεμβρίου του 2023, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΔΣΑ, συμφώνησαν να ζητηθεί αναλυτική ενημέρωση από την Περιφέρεια Ηπείρου για τα οικονομικά στοιχεία που παρέδωσε στο ΦΟΔΣΑ, από τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι.

Η απόφαση αυτή που οδήγησε στην αναβολή λήψης απόφασης επί του θέματος με τίτλο “Απολογισμός Κανονισμού Τιμολογιακής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022”, επέβαλε τον Περιφερειάρχη σε μια διαδικασία, να απαντήσει για τις οφειλές ύψους 2,7 εκατ. ευρώ που παρέδωσε προς το εργοστάσιο, τις οποίες ο ΑΣΔΣΑ κάλυψε στο μεσοδιάστημα. Με την κατηγορία ότι η Περιφέρεια Ηπείρου εισέπραττε από τους Δήμους αλλά δεν απέδιδε στο εργοστάσιο… δημιουργήθηκε μια ακόμα διαφορά ανάμεσα στα δύο μέρη, Περιφέρεια και Δήμους-μέλη του ΑΣΔΣΑ.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας, ο κ. Καχριμάνης δήλωσε αρκετές φορές πως είχε παράσχει αναλυτικά στοιχεία για οφειλές, μέχρι το τελευταίο ευρώ. Επικαλέστηκε τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας για να τονίσει πως “Τα παρέλαβαν τα πάντα, παρέλαβαν μέχρι ευρώ, αυτά που λένε ότι δεν ξέρανε είναι ψέμα. για να κλείνει αυτή η παρένθεση”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δικαστική εκκρεμότητα της διαιτητικής διαφοράς με την “Αειφορική Ηπείρου”,  κληρονομιά ύψους 3 εκατ. ευρώ της δικής του διοίκησης… προς τους πολίτες της Ηπείρου. Εκεί δήλωσε για το ΦΟΔΣΑ πως “αφού δεν ήταν έτοιμοι και παρέλαβαν πήραν και ό,τι μέτωπα ανοιχτά είχαμε εμείς νομικά. Πήγανε στο δικαστήριο με το εργοστάσιο που ζήταγε χρήματα”. Μέμφθηκε το ΦΟΔΣΑ πως δεν χειρίστηκε σωστά νομικά την υπόθεση στο Εφετείο, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί η άλλη πλευρά και άρα το πρόστιμο των 3 εκατ. ευρώ να είναι σήμερα σε εκκρεμότητα… “Να ψάξουν αυτούς που έκαναν ή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους” είπε χαρακτηριστικά και το μήνυμα πρέπει οπωσδήποτε να το παραλάβει η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ…

 

pbnews.gr

Τελευταία νέα

Θρήνος στην Άρτα: 23χρονος σκοτώθηκε με μηχανή που οδηγούσε

Σήμερα, στις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Άρτας, ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν...

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του πεθερού που σκότωσε τον γαμπρό του – Προμελετημένο έγκλημα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία στη Νίκαια μια μέρα μετά την άγρια δολοφονία ενός...

Νέα τηλεφωνική απάτη στην Άρτα: Έκλεψαν από ηλικιωμένη 13.000 ευρώ 

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία και με...

Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στην Ράφα, έξω από νοσοκομείο

Τουλάχιστον έντεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από μία αεροπορική επιδρομή που έκαναν σήμερα...

Περισσότερα