ΑρχικήΉπειροςΚατάντια στο Δήμο Ηγουμενίτσας: Ξέχασαν» να υποβάλλουν αίτηση για τις Γαλάζιες...

Κατάντια στο Δήμο Ηγουμενίτσας: Ξέχασαν» να υποβάλλουν αίτηση για τις Γαλάζιες Σημαίες – Απλήρωτες και οι συνδρομές των προηγούμενων ετών στο πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε:

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, μια παράλειψη φαίνεται να έχει αφήσει τις παραλίες της περιοχής χωρίς την πολυπόθητη διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας για το τρέχον έτος. Η απουσία της σημαίας, σύμβολο της ποιότητας των παραλιών, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής αποκάλυψε ότι η αίτηση για την ανανέωση της διάκρισης δεν υποβλήθηκε εγκαίρως.

Το θέμα έγινε γνωστό από τον τοπικό Τύπο και έχει προκαλέσει ανησυχία για την εικόνα και την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Ο Δήμαρχος αναγνώρισε την παράλειψη και τόνισε ότι έχει προβλεφθεί πίστωση στον προϋπολογισμό του 2024 για την εξόφληση των οφειλόμενων συνδρομών προηγούμενων ετών, ενώ θα γίνει συζήτηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα το 2025.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα των Γαλάζιων Σημαίων, παρότι ήταν πρωτοποριακό στα πρώτα χρόνια, σήμερα φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραλιών. Η ανάγκη για μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση και την προβολή των παραλιών είναι πλέον επιτακτική, με την ποιότητα του νερού, τις υποδομές και τις περιβαλλοντικές πρακτικές να αποτελούν βασικούς πυλώνες.

Η Ηγουμενίτσα, μια πόλη με πλούσια παράδοση στον θαλάσσιο τουρισμό, βρίσκεται ενώπιον μιας ευκαιρίας να αναθεωρήσει και να ενισχύσει τη στρατηγική της για τις παραλίες, ενσωματώνοντας σύγχρονες πρακτικές που θα εξασφαλίσουν την αειφορία και την αναγνώριση που αξίζει. Η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει συντονισμένη προσπάθεια και στρατηγική σκέψη, με την ελπίδα ότι το επόμενο καλοκαίρι οι παραλίες της Ηγουμενίτσας θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες με την ποιότητα που τους αρμόζει.

Τελευταία νέα

Στο «σφυρί» Ιδιωτικό νησί στην Πρέβεζα – 3.750.000 ευρώ με οικοδομική άδεια για την κατασκευή ανεξάρτητων κατοικιών

Οι ελπίδες των 150 ιδιοκτητών νησιών ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι πωλούνται,...

Η παρουσίαση του βιβλίου “της σιωπής” του Φώτη Μαραζόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στο θέατρο ΦΑΟΣ η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «της σιωπής» του...

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...

Άρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Άρτας για απάτη από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα...

Περισσότερα

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...