ΑρχικήΉπειροςΚαταργούνται τα Ειρηνοδικεία της Ηπείρου - Οι θέσεις δικαστών και εισαγγελέων μεταφέρονται...

Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία της Ηπείρου – Οι θέσεις δικαστών και εισαγγελέων μεταφέρονται στα Πρωτοδικεία

Δημοσιεύθηκε:

Ένα νέο νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και την χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων στην Ήπειρο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπονται τα εξής για την περιοχή της Ήπειρου:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, διατηρούνται το Πρωτοδικείο Άρτας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έδρα την Άρτα. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Άρτας και οι θέσεις δικαστών και εισαγγελέων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Άρτας.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, διατηρείται το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έδρα την Ηγουμενίτσα. Το Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας καταργείται και οι θέσεις δικαστών και εισαγγελέων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, διατηρείται το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έδρα τα Ιωάννινα. Τα Ειρηνοδικεία Ιωαννίνων και Κόνιτσας καταργούνται και οι θέσεις δικαστών και εισαγγελέων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, διατηρείται το Πρωτοδικείο Πρέβεζας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έδρα την Πρέβεζα. Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας καταργείται και οι θέσεις δικαστών και εισαγγελέων μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας.

Επιπλέον, δημιουργούνται δύο Εφετεία, ένα στα Ιωάννινα και ένα στην Κέρκυρα, που θα εξυπηρετούν τις περιοχές των Πρωτοδικείων της Ήπειρου.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο δικαστικό σύστημα της περιοχής.

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα