ΑρχικήΉπειροςΚινητά Κέντρα Επιχειρήσεων: Το νέο επιχειρησιακό εργαλείο της Πολιτικής Προστασίας και στην...

Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων: Το νέο επιχειρησιακό εργαλείο της Πολιτικής Προστασίας και στην Ήπειρο

Δημοσιεύθηκε:

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, υπέγραψε σύμβαση 8,7 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία. Αυτή είναι η πρώτη σύμβαση για την εξοπλιστική αναβάθμιση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

Τα κινητά κέντρα επιχειρήσεων θα καλύψουν όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ένα από αυτά θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσει σύντομα στην Ήπειρο.

Τι περιλαμβάνουν τα Κινητά Κέντρα

Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα βοηθήσουν το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις σοβαρές έκτακτες καταστάσεις, να συντονίσουν την επιχειρησιακή δράση και να διαχειριστούν τους επιχειρησιακούς φορείς στο πεδίο. Τα νέα κέντρα θα εγκατασταθούν στις 13 περιφερειακές πυροσβεστικές διοικήσεις της χώρας και θα προστεθούν στα 4 κινητά επιχειρησιακά κέντρα με το όνομα «ΟΛΥΜΠΟΣ» που έχει ήδη το Πυροσβεστικό Σώμα.

Κάθε κινητό κέντρο επιχειρήσεων αποτελείται από ένα σύστημα δύο οχημάτων 4Χ4 το πρώτο με θέσεις εργασίας για τεχνολογίες, πληροφορική και επικοινωνίες και ένα drone που στέλνει ζωντανές εικόνες. Το δεύτερο ως όχημα υποστήριξης και εξοπλισμού.

«Μέχρι τα τέλη Μαρτίου που θα έχουμε βγάλει σε διαγωνισμούς όλο το πρόγραμμα Αιγίς θα είμαστε εδώ για να υπογράφουμε συμβάσεις για τα βασικά εξοπλιστικά προγράμματα, που αφορούν τους πολίτες όλης της χώρας, τη διαλειτουργικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των εθελοντών μας, των πολιτών, της αυτοδιοίκησης και όλων αυτών που θα εμπλακούν στις μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, και πρόσθεσε ότι αναμένουν την άμεση παράδοση -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από τα συμβόλαια- των 13 κινητών κέντρων επιχειρήσεων και ευχαρίστησε το ΤΑΙΠΕΔ για «την άριστη συνεργασία και την έγκαιρη υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά project.

Τελευταία νέα

Νέο μπαράζ αυξήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Μετά και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, στα σούπερ μάρκετ μειώθηκαν το Μάρτιο οι τιμές σε...

Αυξημένη ήταν το 2023 η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας

Αυξημένη ήταν το 2023 η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας και στο Μουσείο...

Ισημερινός: Οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ηγέτη της συμμορίας Los Lobos

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ισημερινού και η εθνική αστυνομία ανακοίνωσαν  ότι συνέλαβαν...

Ευρωεκλογές: Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος – Πού εντοπίζονται οι περισσότερες, ποιες οι ηλικίες

Περισσότεροι από 114.200 ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί έως σήμερα προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές...

Περισσότερα