ΑρχικήΉπειροςΚόντρα Μεταξύ Πάργας και Ηγουμενίτσας για την Παραλία Άι Γιαννάκης - Παναγιώτης...

Κόντρα Μεταξύ Πάργας και Ηγουμενίτσας για την Παραλία Άι Γιαννάκης – Παναγιώτης Νταής: Ο Δήμος θα ζητήσει η διαχείριση του Άι Γιαννάκη να γίνει από την Κτηματική Θεσπρωτίας,

Δημοσιεύθηκε:

Η παραλία Άι Γιαννάκης αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα παράλια της Ήπειρου, στενά συνδεδεμένη με την όμορφη πόλη της Πάργας. Ωστόσο, η διαχείριση της παραλίας έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε πέρυσι, κατά τη διάρκεια διαγωνισμών για τη μίσθωση τμημάτων της παραλίας. Και οι δύο δήμοι προχώρησαν σε αυτούς τους διαγωνισμούς, πυροδοτώντας έτσι έναν νομικό αγώνα για την κατοχή του εκτείνοντος αυτού παραθαλασσίου τμήματος.

Πολλές προσφυγές κατατέθηκαν από τους Δήμους, με αποτέλεσμα να απορριφθούν πολλές από αυτές. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπέβαλε τρεις προσφυγές, οι οποίες απορρίφθηκαν λόγω εκπρόθεσμης υποβολής και έλλειψης ορθότητας. Και ο Δήμος Πάργας υπέβαλε προσφυγή, αλλά αυτή επίσης απορρίφθηκε λόγω έλλειψης αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε θέματα διοικητικών ορίων.

Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την κατάσταση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νταής, επεσήμανε ότι, παρόλο που η παραλία ανήκει στο Δήμο Ηγουμενίτσας, υπάρχουν διαφωνίες με τον Δήμο Πάργας και την Κτηματική Πρέβεζας σχετικά με τα διοικητικά όρια.

Στην προσπάθειά του να λύσει το ζήτημα, ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει από την Κτηματική Θεσπρωτίας να αναλάβει τη διαχείριση της παραλίας. Επιπλέον, πρότεινε τη διατήρηση της παραλίας ως ελεύθερη, αποφεύγοντας έτσι τις μισθώσεις.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι, εάν οι διαφωνίες συνεχιστούν, ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα απευθυνθεί στην Επιτροπή Διοικητικών Ορίων για την επίλυση του θέματος. Αυτή η διαδικασία φαίνεται να είναι η κατάλληλη για την οριστική επίλυση της διαμάχης και τη διαμόρφωση του μέλλοντος διαχείρισης της παραλίας Άι Γιαννάκης.

Τελευταία νέα

Στο «σφυρί» Ιδιωτικό νησί στην Πρέβεζα – 3.750.000 ευρώ με οικοδομική άδεια για την κατασκευή ανεξάρτητων κατοικιών

Οι ελπίδες των 150 ιδιοκτητών νησιών ανά την Ελλάδα, τα οποία εκτιμάται ότι πωλούνται,...

Η παρουσίαση του βιβλίου “της σιωπής” του Φώτη Μαραζόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στο θέατρο ΦΑΟΣ η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «της σιωπής» του...

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...

Άρτα: Αρτινοί επιχειρηματίες και πολίτες εξαπατήθηκαν από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα την Αθήνα – Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Άρτας για απάτη από φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα...

Περισσότερα

Ξεκίνησε η κρίση στην αγορά σοκολάτας – Τεράστιες ελλείψεις κακάο

Ο κόσμος της σοκολάτας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις κακάο. Στις αρχές Μαρτίου, οι τιμές είχαν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε διάστημα...