ΑρχικήΉπειροςΚορυφώνεται ο Καύσωνας στην Ήπειρο - Στην κίτρινη ζώνη υψηλού κινδύνου η...

Κορυφώνεται ο Καύσωνας στην Ήπειρο – Στην κίτρινη ζώνη υψηλού κινδύνου η Άρτα και η Πρέβεζα

Δημοσιεύθηκε:

Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται σήμερα, με θερμοκρασίες που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς σε περιοχές της Ηπείρου. Ανάσα δροσιάς προβλέπεται από την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι-δυτικοί άνεμοι.

Μετά την επικαιροποίηση της πρόβλεψης και των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Οι αρμόδιοι συμβουλεύουν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και τις εργασίες σε εξωτερικούς χώρους για την αποφυγή θερμοπληξίας και να είναι προσεκτικοί σχετικά με τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας, οι νομοί Άρτας και Πρέβεζας βρίσκονται στην κίτρινη ζώνη υψηλού κινδύνου, ενώ οι νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας βρίσκονται στη μεσαία ζώνη.

Η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε σε προληπτική απαγόρευση της διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και στην απαγόρευση παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας.

Αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων πυροπροστασίας και θα ισχύει κατά τις ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά θα είναι υψηλός, πολύ υψηλός ή σε κατάσταση συναγερμού. Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Τελευταία νέα

Ο Εξορκισμός: Ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου του Τζόσουα Τζον Μίλερ με τον Ράσελ Κρόου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου, «The Pope's Exorcist». Ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στον διάσημο...

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

Horizon: Ένα αμερικανικό έπος - Ο Κέβιν Κόστνερ κατακτά εκ νέου την Άγρια Δύση Τo...

Έρχεται στην Πρέβεζα και στην Άρτα η Παιδική παράσταση ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τρίτη 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος", στις 21.00 ΑΡΤΑ: Τετάρτη 3 Ιουλίου στο...

Περισσότερα