ΑρχικήΉπειροςΗ Μάχη για τον Λιμένα Πρέβεζας: Στις 22 Μαΐου η Αγωγή των...

Η Μάχη για τον Λιμένα Πρέβεζας: Στις 22 Μαΐου η Αγωγή των 9.000.000 Ευρώ

Δημοσιεύθηκε:

Στις 22 Μαΐου 2024, το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων θα εξετάσει μια αγωγή που έχει καταθέσει η εταιρεία “Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε.” εναντίον του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας (Δ.Λ.Τ.). Η εταιρεία απαιτεί ένα ποσό που υπερβαίνει τα 9.000.000 ευρώ ή την παράταση της παραχώρησης του λιμένα μέχρι το 2058.

Αυτό το ζήτημα έχει προκαλέσει ανησυχία στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας (ΛΑΣΥ) επανέφερε το θέμα με μια ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή οδηγεί σε έναν πονεμένο συμβιβασμό που θα κοστίσει εκατομμύρια στους πολίτες.

“Ως Λαϊκή Συσπείρωση, απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αξιώσεις των επενδυτών και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενημερωθεί ο λαός της Πρέβεζας για τις συνέπειες των ενεργειών του Δημάρχου. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το Δ.Λ.Τ., και κατ’ επέκταση ο λαός και οι πολίτες της Πρέβεζας, δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ στην εταιρεία που επωφελήθηκε από την παραχώρηση της Μαρίνας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευσή της. Καλούμε τον λαό της πόλης να προστατεύσει και να απαιτήσει την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πρέβεζας, που με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας, δεσμεύτηκε για ισότιμη ανάπτυξη των τριών χρήσεων (εμπορικής, αλιευτικής, τουριστικής) με γνώμονα το όφελος των εργαζομένων, των αγροτών και γενικά του λαού της πόλης μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΑΣΥ.

Τελευταία νέα

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη...

Πειθαρχική Έρευνα για Προφορικές Αναθέσεις στον Δήμο Πρέβεζας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για να ερευνήσει πιθανές ευθύνες...

Δήμου Ζηρού: Λουκέτο στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της δημοτικής δομής στην παλιά Παιδόπολη προκάλεσε αναστάτωση...

Περισσότερα