ΑρχικήΉπειροςΜεταφορά Απορριμμάτων και από τη Βόρεια Κέρκυρα στην Ήπειρο μέχρι το 2026

Μεταφορά Απορριμμάτων και από τη Βόρεια Κέρκυρα στην Ήπειρο μέχρι το 2026

Δημοσιεύθηκε:

Η προσωρινότητα είναι ένα αναπόφευκτο στοιχείο της ζωής, και αυτό φαίνεται να ισχύει για μία ακόμη φορά στην περίπτωση της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Κέρκυρα στις εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων.

Πριν έναν χρόνο, η πρώτη υπουργική απόφαση για τη μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα στη μονάδα ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι έθεσε τις βάσεις για αυτήν την πρωτοβουλία. Ο ΦΟΔΣΑ αποδέχθηκε την εξέλιξη αυτή και ενέκρινε τη μεταφορά 21 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων για χρονικό διάστημα ενός έτους, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση. Ο Δήμος της Κέρκυρας κατέβαλε το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση αυτών των απορριμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Θεόδωρου Σκυλακάη, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επικοινωνία με τον ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου, για μεταφορά στην μονάδα ΑΣΑ της Ηπείρου και των απορριμμάτων από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Η απόφαση αφορά στη μεταφορά 26 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων η οποία «επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των αποβλήτων και να πραγματοποιηθεί η αποκομιδή αυτών η οποία δεν επιδέχεται αναβολή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται! Η ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται την μεταφορά των απορριμμάτων της Βόρειας Κέρκυρας μέχρι και τον Μάιο του 2026!

Εν τω μεταξύ η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Κέρκυρας μένει παγωμένη καθώς εταιρείες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η μεταφορά των απορριμμάτων από την Κέρκυρα στο εργοστάσιο απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, δεν θα ήταν πρόβλημα, αν στην Ήπειρο και τους ΧΥΤΑ της δεν έμενε προς διαχείριση το υπόλειμμα το οποίο φτάνει και στο 40% των συνολικών ποσοτήτων.

 

Τελευταία νέα

Και νέο σόου από τον Μπέο μετά το «γεια σου κούκλε» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Συνέχεια στο «γεια σου κούκλε» της Ζωής Κωνσταντοπούλου δίνει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ο...

Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στη Λακωνία: Τρακτέρ παρέσυρε και σκότωσε 25χρονο εργάτη!

Νεκρός στην Λεήμονα της Λακωνίας ένας 25χρονος εργάτης, που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν τον παρέσυρε...

Από την Κοζάνη το πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο στην Ελλάδα – Η τιμή του και τα αμέτρητα πλεονεκτήματά του

Όταν σε ανηφόρες – κατηφόρες το πετάλι γίνεται κουραστικό τότε έρχεται η τεχνολογία να...

Περισσότερα